Giresun'da Sanayi Esnafinin Yüzünü 2. El Araçlar Güldürüyor

Sifir araç fiyatlarinin yüksek olmasi nedeniyle otomobil sahipleri araçlarinin bakim ve onarimina daha fazla önem gösterince Giresun’daki sanayi esnafinin da yüzü gülüyor.

Giresun'da Sanayi Esnafinin Yüzünü 2. El Araçlar Güldürüyor
Sifir araç piyasasinin yükselmesi sebebiyle, ikinci el otomobillerin de degeri artti. Araç sahipleri ise araçlarini satip sifir otomobil almak yerine araçlarinin bakimini yaptirarak uzun süre kullanmayi tercih ettigi belirtildi.

Giresun’un Bulancak Sanayi Sitesi esnaflarindan Rifki Pekdemir, müsterilerin sifir araç alamadigi için 2. el araca talebin yogun oldugunu ancak bu sefer de yedek parçalarin pahalandigini belirterek, “Müsterilerimizin 2. el otomobillere olan ilgisi bizi olumlu etkiledi. Sifir araba almayanlar servise degil de sanayiye gelmeyi tercih ediyor. Bakim ve tamirlerini bize yaptiriyorlar. müsterilerimiz sifir araç alamiyor durum böyle olunca 2. el araca yöneliyor, talep fazla olunca da arabalarin yedek parçalari pahalaniyor. Bu da hurda araçlarin degerlenmesine neden oluyor” dedi.



Hurdaya ayrilmasi düsünülen araçlar dahi sanayide bakima aliniyor

Bulancak Sanayi Sitesinde 20 yili askin zamandir mekanik ustasi Fatih Karahasan ise “Sifir araç piyasasinin uygun oldugu zamanlarda vatandaslar sifir araç aliyordu. 2020’den sonra vatandaslar 2. el araca yöneldiler her geçen gün fiyatlar artiyor. Sifir araçlar piyasada yok denilecek kadar az durumda o yüzden vatandaslar 2. el araçlara yöneldi ve kendi araçlarini tamir ettiriyorlar, bir müsterim Anadolu vardi kullanmiyordu, atif haldeydi araç fiyatlari pahalaninca yaptirmaya geldi" diye konustu.

Kaynak: İHA