ASÜ'de Unvanda Yükselen 91 Akademisyen Cübbelerini Giydi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, ülkeye, millete, sehre ve kuruma asik bir biçimde is üretmeye devam ettiklerini, basarili ve mutlu olabilmenin yolunun da ask ile çalismak oldugunu söyledi.

ASÜ'de Unvanda Yükselen 91 Akademisyen Cübbelerini Giydi
ASÜ’de, unvanda yükselen 91 akademisyen için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi.

Törenin açilisinda konusan Rektör Sahin, kampüsteki tüm çalismalari alti temel prensip üzerinden yaptiklarini belirtti.

Az da olsa devamli olan islere odaklanmanin ilk prensipleri oldugunu dile getiren Rektör Sahin, “Bir kereye mahsus yapilan ve sürekli yapilan bir isin konusuldugu çalismalar yerine, sürekliligi olan projelere odaklandik. ‘Iki günü birbirine esit olan zarardadir’ prensibiyle hareket etmek de bizim ikinci prensibimiz. Bugünle bir sonraki gün, bu haftayla bir sonraki hafta, bu yilla bir sonraki yil arasinda anlamli degisiklikler olmasini önemli görüyoruz. Üçüncüsü, bizim bir sayi takintimiz yok. Modern dönemin anlayisinda sayilar önemli ama biz, niteligin nicelikten daha önemli oldugunu düsünüyoruz. Bu nedenle yapip ettigimiz islerin içerik olarak üst düzeyde olmasini kiymetli görüyoruz. Dördüncü prensibimiz, sistematik hatalar yapmamak. Meleklerle çalismiyoruz, insaniz ve elbette hatalar yapabiliriz. Ama biz, sistematik hatalar yapmamaya özen gösterdik ve istisare kültürünü gelistirerek islerimizi sürekli gözden geçirdik. Besincisi, yaptigimiz bütün islerde kiz ögrencilerimizin ve kadin çalisanlarimizin is birligini önemsedik. Kadinlar, ekibimizin önemli bir parçasi. Ögrencilerimizin ve yönetimimizin neredeyse yüzde 50’si kadinlardan olusuyor. Kadinlarin yönetimde olmasi, sorunlarin farkli bir gözle görülmesi ve çözülmesi bakimindan çok degerli. Altinci prensibimiz ise ruhi derinligimizi arttiran kültür-sanat çalismalarina agirlik vermek. Bunu her firsatta dile getiriyoruz ve nezaket, zarafet, estetik, sevgi, saygi gibi incelikli duygulari arttirmaya gayret ediyoruz” dedi.



“Askla is üretmek basarinin ve mutlulugun anahtaridir”

Kurumlarin, bulunduklari noktaya bir günde gelmedigine ve ilerleyisin bir sürecin neticesi olduguna da dikkat çeken Prof. Dr. Sahin, “Kampüsün farkli yerlerindeki tüm degisimlerin ardindan büyük bir emek var. Katki saglayan herkese çok tesekkür ediyoruz. Bir kurumu, bir sehri, bir ülkeyi, bir milleti sevmeyenin ve askla çalismayanin basarili ve mutlu olmasi mümkün degil. Bu ülkeye, bu millete, bu sehre ve bu kuruma âsik biçimde çalismaya, is üretmeye devam edecegiz. Unvanda yükselen tüm çalisma arkadaslarimizi tebrik ediyoruz. 2021-2022 Egitim-Ögretim Yilinin ikinci dönemine de cübbe giyme töreni ile baslamis olduk. Herkese kolayliklar diliyoruz” diye konusu.

Yapilan konusmanin ardindan fakülte ve meslek yüksekokullarinda görev yapan ve unvanda yükselen akademisyenler sahneye geldi ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Sahin’in elinden belgelerini aldi. Törende 26 akademisyen profesör, 50 akademisyen doçent ve 15 akademisyen de Dr. Ögr. Üyesi cübbesi giydi. Akademisyenler ve ögrencilerin takip ettigi etkinlikte Müzik Bölümü ögrencilerinden olusan koro, bes eserden olusan bir dinleti sundu.
Kaynak: İHA