Vali Masatli Açiklamasi 'Suluova'nin Potansiyelini Üretime Ve Istihdama Dönüstürerek Hak Ettigi Noktaya Getirmeliyiz'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Suluova’nin potansiyelini üretime ve istihdama dönüstürerek hak ettigi noktaya getirmeliyiz” dedi” dedi.

Vali Masatli Açiklamasi 'Suluova'nin Potansiyelini Üretime Ve Istihdama Dönüstürerek Hak Ettigi Noktaya Getirmeliyiz'
Ilçedeki muhtarlarla toplantida bir araya gelen Vali Masatli, Suluova’nin verimli topraklara sahip belirli bir sanayi altyapisi ve hayvancilik potansiyeli olan bir ilçe oldugunu vurgulayarak “Merkezi ve yerel yönetimler olarak memleketimize en iyi hizmeti vermek, güçlü bir Türkiye, güçlü bir Amasya ve Suluova’nin olusmasi için elimizden gelen tüm çabayi sarf edecegiz. Tabi bunlari yaparken kurumlarimizin kendi aralarindaki koordinasyonu, sorumluluklarini basariyla yerine getirmesi önem arz etmektedir” diye konustu.

Kaymakamliklar, kamu kurum ve kuruluslari ve sivil toplum örgütleriyle isbirligi içinde halka en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerine deginen Mustafa Masatli, “Bu bakimdan muhtarlar toplantilarimizi düzenli olarak yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü ülkemizin en ücra köselerinde bile devletimizi temsil eden onlardir. Bu toplantilarda muhtarlarimiz ile kamu kurum ve kuruluslarimizin temsilcilerini dinleyerek, sorunlarin çözümü noktasinda adimlar atiyoruz” seklinde konustu.

Organize sanayi bölgelerini büyütmeye devam ettiklerini hatirlatan Masatli, “Besi organize sanayi bölgemizin alt yapi çalismalari 2022 yatirim programina alinmistir. Bu çalismayla Besi OSB’miz 635 dekarlik bir alanda genisleyecektir. Diger bir sevindirici haber ise bu proje için Cumhurbaskanligimiz tarafindan 26 milyon TL altyapi ödenegi tahsis edilmesidir. Mayis ayinda buranin ihalesini yapiyoruz. Bu su anlama geliyor. Önümüzdeki sene burada farkli insaat çalismalarina baslayabiliriz. Bu durum Suluova adina çok önemli bir gelismedir. Tarim ve Orman Bakanligimiz da bu önemli gelismeyi ülkemize duyurmustur. Sulamayla ilgili çalismalarimiz ise devam etmektedir. Suluova’da yakalamis oldugumuz bu ivmeyi sizlerin de destegiyle devam ettirmemiz gerekiyor. Ilçemizin kalkinmasi için gereken tüm çalismalar bundan sonra da ayni özveriyle sürecektir” ifadelerini kullandi.

Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok’un da katildigi toplantida il müdürleri tarafindan kurumlarinin çalismalara iliskin bilgilendirmeler yapildi. Köy ve mahalle muhtarlari kurum müdürlerine sorular yönelterek taleplerini iletti.
Kaynak: İHA