Hazine Bulmak Için Siyah Tavuk Kesip Kuyuya Indiler

Aksaray’da define ararken büyü bozulsun diye siyah tavuk kesip kuyuya inerek kaçak kazi yaparken jandarmanin operasyonuyla suçüstü yakalanan köy muhtari, “Kazi yapmadik, mera kontrolü yaptik” deyip hem kendini hem de beraberinde yakalanan arkadaslarini savundu.

Hazine Bulmak Için Siyah Tavuk Kesip Kuyuya Indiler
Olay, Aksaray’in merkeze bagli Yanlizceviz köyünde yasandi. Edinilen bilgiye göre, köy çevresinde kaçak kazi yapildigi bilgisine ulasan Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Subesi ekipleri Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde hemen harekete geçti. Söz konusu bölgeyi takibe alan jandarma ekipleri 3 gün boyunca yaptiklari teknik ve fiziksel takip sonucu 3 sahsin kaçak kazi yaptigini tespit etti. Takiplerden elde edilen yeterli delil ve bulgularin ardindan operasyon için dügmeye basan jandarma ekipleri 3 sahsi kaçak kazi yaparken malzemelerle birlikte suçüstü yakaladi. Yakalanan süphelilerden birinin Ekecikyeni Köyü Muhtari Murat K. (50) oldugu belirlenirken, beraberinde yakalanan Kaplan T. (48) ve Nail Ç. (54) olmak üzere 3 kisi gözaltina alindi. Olay yerinde yapilan aramada 3 sahsin geldigi araç ve kazi yerinde 1 adet delici malzeme, 1 adet manivela, 1 adet beton kirma aleti murç, 1 adet kamera, 3 adet madeni para ve kazida kullanilan çesitli aletler ele geçirildi.

Siyah tavuk kesip kuyuya indiler

Kaçak kazinin yapildigi çukurda yapilan inceleme ve arastirmalarda jandarma ekipleri bir adet ölmüs siyah tavuk ve kanli bir biçak ele geçirdi. Ilginç olayla ilgili 3 süpheliyle yapilan görüsme ve incelemelerde siyah tavugun büyü bozsun diye kazi alaninda kesilip atildigi ögrenildi.

Önce “Mera kontrolü yaptik” dedi, sonra “Gezmek amaçli gittik” dedi

Jandarma istihbarat ekiplerinin operasyonuyla birçok kazi malzemesiyle suçüstü yakalanan köy muhtari Murat K. basin mensuplarinin “Neden kaçak kazi yaptiniz?” sorusuna, “Kazi yapmadik. Sadece meraya kontrole gitmistik. Herhangi bir kaçak kazi yapmadik. Gezme amaçli gittik oraya” diyerek hem kendini hem de beraberinde yakalanan arkadaslarini savundu. Süpheli 3 kisi jandarmadaki sorgularinin ardindan Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisinde saglik kontrolünden geçirilerek Aksaray Adliyesine sevk edildi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA