IYI Parti Ile AK Parti Arasinda 'Üç Maymun' Tartismasi

Bilecik Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal’in belediye meclis toplantisi öncesi rüsvet olayiyla ilgili söz alarak "Kürsülerden ahkam kesen IYI Parti Genel Baskani da üç maymunu oynamaya devam etmektedir" demesine, IYI Partili Bilecik Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Gürses’ten tepki geldi.

IYI Parti Ile AK Parti Arasinda 'Üç Maymun' Tartismasi
Bilecik Belediye Meclisi subat ayi ilk birlesimi Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nden Bilecik Belediye Belediye Baskani Semih Sahin baskanliginda yapildi. Meclis öncesi geçtigimiz günlerde Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin’in danismani ve belediye istiraklerinden Kayi A.S. Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Erdagi, bir AVM insaatinin iskani için 200 bin dolar rüsvet alirken polis tarafindan suçüstü yakalanarak tutulmasi ile ilgili Bilecik Belediye Meclisi AK Parti grup sözcüsü Gülcan Namal söz istedi. Söz verilmesinin ardindan "Tarihin temellerinin atildigi, birçok medeniyetlere ev sahipligi yapmis, yanmis yikilmis ama küllerinden tekrar dogmus, Cumhuriyetimizin temellerinin atildigi kadim ve aziz sehir Bilecik’imizin adinin rüsvet ve yolsuzlukla anilmasi, kamu vicdaninda derin yaralar açmistir. Bu kadim sehir böyle vahim ve utanç verici bir durumu hiç hak etmemistir. Yasanan bu vahim durumun CHP yönetimi tarafindan da adeta üstünün örtülmeye çalisilmasi, ne sis yansin ne kebap mantigiyla hareket etmesi, yapilan içi bos basin açiklamalariyla geçistirilmesi Bilecik halkinin akliyla alay etmektir. Ayrica millet ittifaki ortagi IYI Partili Baskan Yardimcisi ve kürsülerden ahkam kesen IYI Parti Genel Baskani da üç maymunu oynamaya devam etmektedir" dedi.



"Genel Baskanimizi maymuna benzettiniz"

Bu açiklamanin ardindan IYI Parti Bilecik Belediye Meclis üyesi ayni zamanda Bilecik Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Gürses söz alarak, "AK Parti grubundan bir ifade kullanildi. Gülcan Hanim hiç yakistiramadim. Bir kadin genel baskana bir kadin siyasetçi olarak maymun benzetmesi yapti. Hiç yakistiramadigimi ifade etmek istiyorum" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal ise, "Ahmet Bey ne demisim" sorusuna Gürsel, "Ne dediginizi siz daha iyi biliyorsunuz. Genel Baskanimizi maymuna benzettiniz. Üç maymunu oynuyor dediniz. Lütfen" dedi.

Gülcan ardindan o lafin bir terim oldugunu söylemesi üzerine Gürses, "Bir kadina yakisir mi bu Gülcan hanim. Genel Baskanimiz Cumhurbaskanina geçmis olsun dileklerini iletti. O kadar kibar. Türk siyasetinde örnek olacak bir naiflik gösteriyor. Bu ifade bence dogru degil. Yine de takdiri kamuoyuna ve sizlere birakiyorum" dedi.

Kaynak: İHA