Bakan Dönmez Isparta'da Sayaçlarin Okunup Elektrik Faturasi Kesildigi Iddialarini Yalanladi

Isparta’da enerjisiz sebekenin kalmadigini açiklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, sosyal medyada yer alan sayaçlarin okunup elektrik faturasi gönderildigi iddialarini yalanladi. Dönmez, "An itibariyla Isparta il merkezi ve ilçe merkezlerinde an itibariyle enerjisiz sebekemiz kalmamistir’’ dedi.

Bakan Dönmez Isparta'da Sayaçlarin Okunup Elektrik Faturasi Kesildigi Iddialarini Yalanladi
3 Subat Persembe günü son yillarin en yogun kar yagisinin gerçeklestigi Isparta’da elektrik hatlarinda buzlanmaya bagli kesintilerin ardindan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, kente gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Isparta kent merkezinde elektrik arizasinin yasandigi son mahalleye gelen Bakan Dönmez, burada yaptigi açiklamada, 600 personel ile müdahalelerin sürdügünü ve an itibariyla il merkezi ve ilçe merkezlerinde enerjisiz sebekenin kalmadigini söyledi.



Bakan Dönmez, “Bildiginiz gibi 3 Subat Persembe günü Isparta ve çevresinde yogun kar yagisi olmustu. Neredeyse gün boyu devam eden yogun kar yagisina bagli olarak özellikle sebekemizde buz yüküne bagli olarak ciddi hasarlar olusmustu. Iletken kopmalari gerekse trafo merkezlerimizde benzer sekilde arizalar meydana geldi. Olaylarin meydana geldigi ilk etapta Akdeniz Elektrik Dagitim A.S.’nin (AEDAS) Isparta’da bulunan bakim onarim ve acil müdahale ekipleri müdahalelere baslamis ancak olayin büyüklügü karsisinda çevre illerden takviye personel ve ekipman saglanmasi gerçeklemistir. Su anda 600’e yakin personel, 200’e yakin is makinesi ile çalisma devam ediyor. Sivas, Yozgat, Kastamonu, Istanbul, Bursa, Izmir, Konya, Hatay, Adana ve Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere personel çagrildi. Onlarin 7 gün 24 saat durmaksizin yaptiklari çalisma sonucu Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibariyle enerjisiz sebekemiz kalmamistir. Su anda son arizanin oldugu yerdeyiz. Fedakarca çalisan tüm arkadaslara tesekkür ediyorum” dedi.



“Sayaçlarin okunup faturalandirildigi iddialarinin asli yok”

Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliligi olustugunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, “Ilk etapta 113 bin abonemiz bu bölgede enerjisiz kalmisti. Su anda ekiplerimiz merkezdeki islerini bitirir bitirmez, kirsaldaki köylere dogru yönlendiriyoruz. Insallah yarin büyük oranda kirsaldaki arizalari gidermis olacagiz. Bu sirada sosyal medyada ciddi bilgi kirlilikleri ile karsilastik. Özellikle ‘Vatandaslarimizin sayaçlari okunuyor, faturalar gönderiliyor’ seklinde. Bunlarin asli yok. Kesinlikle böyle bir sey söz konusu degil” ifadelerini kullandi. Açiklama sonrasi Bakan Dönmez, teknik personel vatandas ve basin mensuplarina tesekkür ederek çay ikraminda bulundu.
Kaynak: İHA