Vali Isik Açiklamasi 'Covid-19'Da Mücadelemizi Sonuna Kadar Sürdürmeliyiz'

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, mahalle muhtarlari ile bir araya geldigi toplantida, Covid-19 ile mücadelenin sonuna kadar devam etmesini istedi.

Vali Isik Açiklamasi 'Covid-19'Da Mücadelemizi Sonuna Kadar Sürdürmeliyiz'
Valilik Karamanoglu Mehmetbey Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya, Vali Isik’in yani sira, Vali Yardimcisi Mehmet Özmen, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, Belediye Baskan Yardimcisi Eyüp Hüsamettin Arslan, kurum müdürleri ve muhtarlar katildi.

Toplantida konusan Vali Mehmet Alpaslan Isik, Karaman’in yagis açisindan bereketli bir yil geçirdigini belirterek, yagislarin yüz güldürdügünü ifade etti.

Covid-19 ile mücadele noktasinda muhtarlara uyarilarda bulunan Isik, “Bilindigi gibi iki yildir Covid-19 ile mücadele ediyoruz. Karaman Covid-19 ile mücadelede son döneme kadar gayet basarili idi. Fakat su anda büyük bir yükselise geçtik, belki bu hafta tabloya olumsuz yansimasi beklenen ve vaka sayisindaki artisin en fazla oldugu iller arasinda olma riskimiz dahi var. Covid-19 salgini henüz geçmedi, bunun bilinmesinde fayda oldugunu düsünüyorum. Bu konudaki duyarliligimizi ve mücadelemizi sonuna kadar sürdürmemiz gerekiyor. Sizlerden istirhamim özellikle maske ve mesafe konusunda mahallenizdeki halkimizi uyarmaniz. Biz bu uzun soluklu mücadeleyi birlikte verdik ve çok güzel bir sekilde tamamladik gibiydi ama son artislar durumun seyrini degistirdi. Bu mücadeleyi kazanmamiz için toplumun her kesimine önemli görevler düsüyor. Bilinçli ve suurlu bir sekilde hareket edersek özledigimiz günlere dönmemiz uzak degil. Hep beraber el birligi ile bu mücadeleyi kazanabiliriz" dedi.

Vali Isik, konusmasinin son bölümünde muhtarlardan kendi bölgelerinde ihtiyaç sahibi vatandaslarin tespit edilerek ilgili kurumlara bilgi verilmesini ve bu zorlu kis günlerinde magduriyetlerinin giderilmesi noktasinda gereken çalismalarin yapilmasi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

Covid-19 salgini ile mücadele ve asilama çalismalarinin da ele alindigi toplantida, mahalle muhtarlarina konuyla ilgili olarak Il Saglik Müdürü Dr. Adnan Kursun tarafindan bilgilendirmelerde bulunularak, son dönemde yasanan vaka sayisindaki artisin nedenleri ile Covid-19 salgini ile mücadele noktasinda alinmasi gereken tedbirler ve asilama çalismalari hakkinda katilimcilar bilgilendirildi.
Kaynak: İHA