Isparta'da Yogun Kar Yagisinin Sebep Oldugu Elektrik Kesintileriyle Ilgili AEDAS'tan Açiklama

ISPARTA – Isparta’da 3 Subat tarihinde baslayan yogun kar yagisinin ardindan meydana gelen elektrik kesintisine iliskin Akdeniz Elektrik Dagitim A.S. (AEDAS) tarafindan yapilan açiklamada saatlerce hiç durmadan yagan karin sebep oldugu yükün ve asiri buzlanmanin etkisi ile önemli sayida enerji nakil hattinin agir hasar aldigi bildirildi.

Isparta'da Yogun Kar Yagisinin Sebep Oldugu Elektrik Kesintileriyle Ilgili AEDAS'tan Açiklama


“55 araç 20 jenaratör kritik noktalara konumlandirildi”

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dagitimini üstlenen AEDAS, Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden gelen uyari çerçevesinde kar yagisi baslamadan önce harekete geçmis ve “kriz masasi” olusturarak yogun bir sekilde çalismalarina baslandigini, bölgedeki personel sayisinin 3 kat artirilirken arizalara müdahale için 55 araç ve 20 jeneratörün kritik noktalarda konumlandirildigi bilgisini paylasti. AEDAS, alinan tedbirlere ragmen kar yagisinin tahminlerin çok üzerinde olmasinin, özellikle kirsal bölgelerdeki arizalara ulasmada sikintiya yol açtigini, müdahalelerde bazi gecikmelerin söz konusu oldugunu bildirdi.

Ekiplerin ilk andan itibaren arizalara müdahalesi araliksiz bir sekilde devam ettigi kaydedilen açiklamada kamu ve özel sektör elbirligi ile bölgede özverili bir çalisma sergilendigi, ayrica yakin bölgelerdeki diger enerji dagitim firmalarindan da bölgeye destek amaçli personel ve araç takviyesi yapildigi bildirildi.

Yogun çalismalar sonrasinda ayni gece sehir merkezinde orta gerilim seviyesindeki arizalarin tamami giderilirken, alçak gerilim bölgelerindeki çalismalarin devam etitgi bildirilen açiklamada vatandaslarin magduriyetini en aza indirilebilmesi için 3.056 kVA kapasiteye sahip jeneratörler ile bölgedeki kritik noktalara da enerji saglandigi ifade edildi.

Bu çalismalar esnasinda su ana kadar yaklasik olarak 660 km orta gerilim, 4500 km alçak gerilim hattinin ekipleri tarafindan kontrol edilip, iletkenleri etkisi altina alan buz yükünden temizlenerek enerjilendirme yapildigi bildirilen açiklamada zorlu süreçte Ispartali vatandaslarin yasadigi sikintilari en aza indirmek için her türlü gayretin gösterildigi duyuruldu.
Kaynak: İHA