Baskan Altinsoy Açiklamasi '28 Subat Karanlik Bir Zihniyetin De Ismi Olarak Tarihe Geçmistir'

AK Parti Aksaray Il Baskani Hüseyin Altinsoy, 28 Subat post modern darbe yil dönümü nedeniyle yaptigi basin açiklamasinda, “28 Subat, karanlik bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçmistir” dedi.

Baskan Altinsoy Açiklamasi '28 Subat Karanlik Bir Zihniyetin De Ismi Olarak Tarihe Geçmistir'
AK Parti Aksaray Il Baskani Hüseyin Altinsoy ve teskilat üyeleri 28 Subat post modern darbenin 25 yil dönümü nedeniyle 15 Temmuz Milli Irade Meydani’nda basin açiklamasi yapti. Çok sayida parti teskilati ve üyelerinin katildigi programda konusan Baskan Altinsoy, “25. yilini geride birakan ve pos modern darbe olarak adlandirilan 28 Subat süreci, milletimizin inancina, iradesine, degerlerine, insan haklarina, demokrasiye ve özgürlüklere yapilan fiili bir darbedir. Motivasyonunu 27 Mayis darbesinden alan 28 Subat bir darbenin tarihi oldugu gibi vesayetin, antidemokratikligin, karanlik bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçmistir. 28 Subat’ta sözde irtica tehdidi ile medya, darbeci zihniyete ram olarak topyekun savas mansetleri atmis, Ankara sokaklarinda tanklar yürütülmüs, anti-demokratik MGK kararlari alinmis, ‘demokrasiye balans ayari’ denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmistir. ‘Bin yil sürecek’ dedikleri 28 Subat post modern darbesi ile insanlar ayrimci, ötekilestirici, insan haklarina aykiri uygulamalara maruz birakilmis, milyonlarca insanin hayati karartilmistir. Kadinlarimiz ve genç kizlarimiz, ne acidir ki bu karanlik sürecin en büyük magdurlarindan olmustur. Darbecilerin kurdugu ikna odalarinda nice kadin, inançlari hiçe sayilarak horlanmis ve baskiya maruz kalmistir. Basörtüleri açilmaya zorlanmistir. Bu odalarda psikolojik baskilara maruz birakilan kizlarimizin çogu üniversitelerdeki, liselerdeki egitimlerini yarida birakmak zorunda kalmis ve etkisi bugün dahi süren travmalar geçirmistir. Getirilen kanunsuz basörtüsü yasagi ile kadinlarin çalisma hayatinda var olmalari engellenmistir. Siyasi görüs ve inancindan dolayi insanlarin; çalisma, egitim, ibadet, düsünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklari ellerinden alinmistir. Ülkesi, milleti için çalisan ve üreten sermaye dahi kategorize edilerek ‘Yesil sermaye’ adi altinda ötekilestirilmistir” dedi.

28 Subat darbesinin vesayetçi sistemin ilk tezahürü degil ve sonu da olmadigini belirten Baskan Altinsoy, “15 Temmuz hain darbe girisimi de ayni kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin disa yansiyan bir suretidir. Ülkemizde yasanan bazi gelismelere ve dillendirilen, mirildanilan, hayali kurulan özlemlere bakilirsa 28 Subat zihniyeti ne yazik ki bazi mahfillerde hala diriligini korumaktadir. Devletimizin 28 Subat’in acilarini tedavi etme ve iyilestirmek adina yaptigi muazzam çalismalarina ragmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajli darbe yillari nostaljileri; kabuk baglayan yaralarimizi kanatmaktadir. Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var oldugumuz sürece devam edecek insallah. 28 Subat için ‘bin yil sürecek’ diyenler unutmasin ki 28 Subat bin yil sürmedi. Ancak biz 28 Subat’i bin yil geçse de unutmayacagiz. Demokrasimize ve milli iradeye her zaman sahip çikacagiz. 15 Temmuz darbe girisiminde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde, milletimizle beraber gösterdigimiz mücadele bunun ispatidir. Bu vesile ile ülkemizde 27 Mayis, 12 Eylül, 28 Subat, 15 Temmuz gibi insan onurunun, insan haklarinin, demokrasi ve degerlerimizin hiçe sayildigi günlerin bir daha yasanmamasi için var gücümüzle çalismaya devam ediyor, 20 yildir her sartta ve kosulda özellikle darbeler karsisinda yanimizda olan milletimize sükranlarimizi sunuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA