Kars'ta Atli Kizaklarla Masalsi Yolculuk

Kars’ta, buzla kaplanan Çildir Gölü üzerinde atli kizaklarla masalsi yolculuk sürüyor.

Kars'ta Atli Kizaklarla Masalsi Yolculuk
Üzeri buz tutan Çildir Gölü’nde atli kizaklarla masalsi yolculuk yapiliyor. Yaklasik 5 atli kizagin sira halinde buz üzerinde vatandaslari gezdirmesi renkli görüntülere sahne oluyor. Bazi vatandaslar ise çalan müzik esliginde halay tutarak oynuyor.

Özellikle Dogu ve Turistik Ekspresi ve tur operatörleri araciligiyla Kars’a gelen vatandaslarin solugu Çildir Gölü’nde aliyor. Arpaçay Kütük Evin bulundugu bölgeye gelen vatandaslar, burada üzeri tamamen buz tutmus göl üzerine çikiyor.

Bir süre göl üzerinde fotograf çekilen vatandaslar, daha sonra atli kizaklarla göl üzerinde gezinti yapiyor. Buz çatlama seslerinin korkusuyla gezinti yapan vatandaslar heyecanli anlar yasiyor.

“Çok güzel bir duygu”

Yillardir buz tutan gölün üzerine çikmak istedigini belirten vatandaslar, “Çok güzel bir duygu, senelerdir zaten buraya gelmek istiyorduk. Burada okumustuk ama nasip olmamisti. Bu yil gelebildik. Herkesi bekliyoruz, Kars’ gördükten sonra herkesin asik olacagini düsünüyorum. Çok güzel bir sehir” dedi.



“Doga harikasi bir yer”

Istanbul’dan Kars’a geldigini ifade eden Bahar Gençkaya, “Çok güzel, çok etkilendik. Harika bir yer, doga harikasi, yani bu kadar muhtesem bir manzara olacagini tahmin edemiyorduk. Çok güzel degerlerimiz var insallah kiymetini biliriz” diye konustu.

Çesitli illerden Kars’a gelen vatandaslar Çildir Gölü üzerinde gezmek ve atli kizaklarla tur atmak için adeta birbirleriyle yarisiyor. Göl üzerinde atli kizakla gezinti yaparken büyük heyecan yasayan vatandaslar, buzdan gelen ‘çitirti’ sesiyle zaman zaman korkulu anlar yasiyor.

Buzdan gelen ‘çitirti’ sesinden kisa süreligine etkilenen vatandaslar ise daha sonra halaylar çeker buz üstünde oynuyor.
Kaynak: İHA