Dünya Ve Yöresel Tatlilari Ögrenerek Kariyerlerine Katki Sagliyorlar

BURDUR – Burdur’da düzenlenen pastacilik kursunda yöresel ve dünya mutfagindan tatlilari ögrenen kursiyerlere aldiklari sertifikalarla sektörde is imkani doguyor.

Dünya Ve Yöresel Tatlilari Ögrenerek Kariyerlerine Katki Sagliyorlar
Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Egitim Merkezinde pastacilik kurslarina katilan kursiyerler, dünya ve yöresel tatlilari ögreniyor. Her yastan katilimin oldugu kursta ögrenciler mesleki kariyerlerine etkisini amaçlarken, ev hanimlari ise mutfaktaki tatli çesitliligini artirmayi hedefliyor. Kursa yogun katilim gösteren gastronomi ögrencileri ise alacaklari sertifikalarin ileride mesleki kariyerlerinde önemli yere sahip oldugunu belirtti.

Bir yil süren kursta her yastan birey onlarca çesit tatli ve pastayi yapmayi ögreniyor.

Kursu tamamlayanlarin sektörde çalisma firsati da yakaladiklarini belirten Pastacilik Alan Ögretmeni Mehmet Sinan Özcan, “Buraya gelen kursiyerlerimize Uluslararasi ile yöresel tatli ve pastalarin yapimini ögretiyoruz. Buradan mezun olan ögrencilerimiz ayni zamanda sektörde uzun süreli ara ve kalifiye eleman olarak çalisma firsati elde ediyorlar. Kursumuz bir yil sürüyor. 2 bin 224 saatlik 4. seviye bir kurs görüyoruz. Ayni zamanda kursu bitiren ögrencilerimiz burada belgelerinin yaninda ayni zamanda Isyeri açma belgesi ve ustalik belgesi almaya da hak kazaniyorlar” dedi.

Ileride mesleki kariyerinde fayda saglayacagini belirten Gastronomi ve Mutfak Sanatlari ögrencisi Ilknur Koçyigit, “Bu egitime katilmanin kedime fayda saglayacagini düsündüm. Gerek hocalarimiz, gerek takim arkadaslarimizla günde 2-3 ürün çikartiyoruz. Eglenceli ve güzel vakit geçiriyoruz. Ileride meslegime de katki saglayacagini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA