Baskan Dinçer Açiklamasi 'Topraksiz Tarim Ile Düsük Maliyetli Yüksek Verim Saglayacagiz'

Aksaray Belediyesinin topraksiz tarim projesi çalismalarinin devam ettigini belirten Belediye Baskani Evren Dinçer, “Topraksiz tarim ile düsük maliyetli yüksek verim saglayacagiz” dedi.

Baskan Dinçer Açiklamasi 'Topraksiz Tarim Ile Düsük Maliyetli Yüksek Verim Saglayacagiz'
Aksaray Belediyesi hibe programiyla projesini hazirladigi, üretimden ekonomiye ve kadin istihdamina kadar pek çok alanda avantaj saglayacak ‘Topraksiz Tarim’ projesinde zemin iyilestirmesi sürüyor. Belediye Baskani Evren Dinçer, tarim sehri Aksaray’da üreticilere sürdürülebilir ve yenilikçi tarim uygulamalari ile alternatif tarim yöntemleri sunmak için projesini hazirlattigi Topraksiz Tarim projesinde fiziki çalisma basladi.

Tuzlusu bölgesinde hayata geçen ve hibe kaynaklariyla desteklenen projede 10 bin metrekare alanda örtü alti yöntemiyle domates üretimi yapilacak.

Bu projenin örnek bir yatirim oldugu kadar çok yönlü kazanimlari da beraberinde getirecegini söyleyen Baskan Dinçer, “Hibe destegiyle hayata geçirecegimiz projemizde zemin iyilestirmesi devam ediyor. Topraksiz tarim projemizde düsük maliyetle yüksek verim elde etmeyi hedefliyoruz. Bu projemizle hem üreticilerimize örnek teskil ederek alternatif üretim teknikligi sunmus olacagiz hem de istihdam saglayarak vatandaslarimiza is imkâni sunacagiz. Üreten belediye anlayisi ile yenilikçi tarim uygulamamiz ile sehir ve ülke ekonomisine katma deger saglayacagiz. Gelisen ve büyüyen sehir yapisina uygun olarak yeni üretim tekniklerini sehrimize kazandirmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA