Ögrencilere Sifir Atik Ve Çevre Egitimi Verilmeye Baslandi

Yozgat’ta baslatilan ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda okullarda verilecek olan atik yönetimi egitimi ile atiklarin bosa gitmemesi ve çevrenin temiz tutulmasi amaçlaniyor.

Ögrencilere Sifir Atik Ve Çevre Egitimi Verilmeye Baslandi
Akdagmadeni Belediyesi tarafindan ilçede baslatilan ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda okullarda atik yönetimi egitimi verilmeye baslandi. Çevre Mühendisi Sibel Yüce tarafindan ilk olarak 75. Yil Cumhuriyet Ilkokulu ve Ortaokulu’nda ögrencilere atik olusumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atigin olusmasi durumunda ise kaynaginda ayri toplanmasi ve geri dönüsümünün saglanmasi, çevre temizligi ile sifir atik projesinde belediyemizin çalismalarina yapacaklari katki hakkinda detayli bilgiler verildi.

Belediye Baskani Nezih Yalçin okul ziyaretinde yapilan ve planlanan hizmetler hakkinda ögretmenlerle istisare ederken, ögrencilerle de bir araya gelerek egitim programina katildi.



"Ögrencilerin gayretleri karsiliksiz kalmayacak’’

Tüm ögrencilerin birer doga kahramani olacagina inancinin tam oldugunu belirten Baskan Yalçin, ögrencilere yapmis oldugu konusmasinda “Ilçemizde baslatmis oldugumuz ‘Sifir Atik Projesi’ gelecegimiz için çok önemlidir. Atiklari geri dönüsüme kazandirmak hem çevremizi korumak, hem kaynaklarimizi daha verimli kullanmak, hem de ilçe ekonomimize katki sunmak için büyük önem ifade etmektedir. Daha temiz ve yasanilabilir bir Akdagmadeni için, daha güvenli bir gelecek için çalisirken tüm çocuklarimizi ve gençlerimizi ekibimizin önemli bir parçasi olarak görüyoruz. El birligi ile hiçbir atigin bosa gitmesine, dogayi kirletmesine müsaade etmeyecegiz. En çok atik biriktiren okullara çesitli hediyelerin verilecek ve ögrencilerin gayretleri karsiliksiz kalmayacak. Akdagmadeni Belediyesi olarak çocuklara çevre bilincini asilayan saygideger ögretmenlere tesekkür ediyor. Programimizi büyük bir ilgiyle takip edip hemen uygulamaya geçen sevgili ögrencileri tebrik ediyorum. Sifir Atik çalismamizi her eve, her bireye ulastirmak ve sürdürülebilir hale getirmek için ziyaret ve egitim programlarimiza ilçemizde bulunan tüm okullarimizda devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA