Lise Ögrencileri Hayallerini Gerçeklestirmek Için Tavuk Yetistirip, Yumurta Üretiyor

Bulancak Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögrencileri, okul bahçesinde yaptiklari kümeste tavuk besleyip yumurta üretiyor.

Lise Ögrencileri Hayallerini Gerçeklestirmek Için Tavuk Yetistirip, Yumurta Üretiyor
Giresun’un Bulancak ilçesindeki Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde baslatilan "Sizin Hayaliniz Bizim Hedefimiz" projesinin maddi boyutunu karsilamak için ögrenciler lise bahçesindeki kümeste tavuk besliyor. Ögrencilerin istegi üzerine yapilan proje ile ilgili bilgi veren Bulancak Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdür Yardimcisi Orhan Erdemir, hem üretime katki sagladiklarini hem de farkindalik olusturmak istediklerini söyledi.

Erdemir, "Sizin Hayaliniz Bizim Hedefimiz iyilik projesinin maddi boyutunu karsilamak için Bulancak Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerimizle kollari sivadik. Ögrencilerimiz Edebiyat Ögretmeni Pervin Demir’in danismanliginda iyilik projesi hazirladi. Projenin üç amaci var; üretim, geri dönüsüm ve iyilik amaçlari var. Proje sadece iyilikle sinirli kalmayacak, üretime de dikkat çekmek istiyoruz. Global bir ekonomik krizin yasandigi günümüzde ögrencilerimiz okul ortaminda üretip yapabiliyorsa vatandaslarimiz et, süt yumurta gibi ürünleri marketten satin almak yerine üretebilirler. Özellikle köyde oturan insanlarin da et, süt, yumurta gibi ürünler üretebileceklerine dikkat çekmeye çalisiyoruz. Tavuklarimizin beslenmesinde ve üretilen yumurtanin paketlenmesinde geri dönüsümden yararlaniyoruz. Ögrencilerimiz kümes yapiminda geri dönüsüm malzemelerinden yararlandilar” dedi.



"Ögrencilerin hayalleri sorularak gerçeklestirilecek "

Ögrencilerin hayallerini gerçeklestirip ihtiyaçlarini karsilayacaklarini ifade eden Erdemir, “Tavuk yetistirip üretilen yumurtalarin gelirleriyle ögrencileri hayalleriyle bulusturacagiz, ayni zamanda da geri dönüsüm boyutu var. Yani kisacasi kapsamli bir proje, ögrencilerimize biz ögretmenler olarak destek oluyoruz. Tavuk ihtiyacini okulumuzun eski mezunlari karsiladi. Bu projeyle insanlarin dikkatini çekmek istiyoruz. Ögrencilerimiz teneffüslerde tavuklarla ilgilenip suyunu ve yemini veriyorlar. Yumurtalari da ögretmenlerimize ve isteyenlere satip iyilige çeviriyorlar" ifadelerini kullandi.

"Ögrenciler hem ögreniyor hem de üretiyor"

Proje Danismani Edebiyat Ögretmeni Pervin Demir ise, “Dört ögrenci ile birlikte ’Sizin Hayaliniz, Bizim Hedefimiz’ iyilik projesi için yola çiktik. Projenin maddiyatini karsilamak için tavuk besleme fikri hayata geçti. Ögrencilerimiz azimle, özveriyle, is birligiyle çalismalarini tamamladi. Her metrekaresi onlarin emegi. Onlarla gurur duyuyorum. Basarilari daim olsun” diye konustu.

Projeyi yürüten ögrenciler ise, yapilan çalismalardan duyduklari heyecani ve mutlulugu ifade ettiler.
Kaynak: İHA