Amasya Valisi Masatli Açiklamasi 'Meslek Lisesi Ögrencilerimizi 'Aranan Eleman' Olarak Yetistirecegiz'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Meslek liselerindeki ögrencilerimizi ara eleman olarak degil, aranan eleman olarak yetistirecegiz” dedi.

Amasya Valisi Masatli Açiklamasi 'Meslek Lisesi Ögrencilerimizi 'Aranan Eleman' Olarak Yetistirecegiz'
Mesleki Egitimi Tanitma ve Yayginlastirma Projesi bilgilendirme toplantisinda Milli Egitim Bakanligi’nin 2023 Egitim Vizyonu Belgesinde mesleki egitime atfedilen degerin, rehberlik ve erisim imkânlarinin artirilmasi, yeni nesil müfredatlarin gelistirilmesi, egitim ortamlari ve insan kaynaklarinin gelistirilmesi, egitim istihdam üretim iliskisinin güçlendirilmesi hedeflerinin bulundugunu hatirlatan Vali Masatli, “Meslek liselerimizi memleket meselesi olarak görüyoruz . Çünkü buralardan kalifiye elemanlar, ülkemizin üretim ekonomisine katki yapan gençlerimiz yetismektedir. Bu okullara ülkemizin ihtiyaci vardir” diye konustu.

Meslek liselerinin Türkiye’nin geleceginde, çalisma hayatinin ihtiyaç duydugu nitelikli ve donanimli gençlerin yetistirilmesinde çok önemli bir yere sahip olduguna deginen Mustafa Masatli, “Bu konudaki hedefimiz, meslek lisesi ögrencilerimizin niteligini artirip gelisimini saglayarak kalifiye meslek elemanlari yetistirip ülkemizin yerel ve ulusal sanayi sistemine katki saglamaktir. Güçlü mesleki egitim, güçlü Türkiye siariyla insallah hep birlikte tüm çocuklarimiza dokunacagiz” seklinde konustu.

Amasya TSO toplanti salonunda yapilan toplantida Isyeri Tabanli Mesleki Egitim Daire Baskani Süleyman Akgül, Il Milli Egitim Müdürü Ömer Coskun, okul müdürleri ile meslek odalari ve birlik temsilcileri yer aldi.
Kaynak: İHA