4. Kattan Düserek Yataga Mahkum Olan Irem'e 3 Yildir Babasi Bakiyor

Amasya’da 3 yil önce 4. kattan düserek yataga mahkum olan 16 yasindaki Irem’e babasi bakiyor.

4. Kattan Düserek Yataga Mahkum Olan Irem'e 3 Yildir Babasi Bakiyor
Amasya’da yasayan 16 yasindaki Irem Geçici, 3 yil önce 4. kattan düserek yataga mahkum oldu. Omurlarinda meydana gelen hasar sonucu olusan bir hastalik olan ’tetrapleji’ teshisi konan Irem’e babasi her gün egzersiz yaptirip karnini doyuruyor. Kizinin bir gülüsünün bütün yorgunlugunu aldigini belirten Irfan Geçici, kizinin tedavisinin sürmesini istiyor.

En büyük eglencesi “Güldür Güldür”

Gün boyunca kitap okuyup televizyon izleyen Irem’in en büyük eglencesi ise “Güldür Güldür” adli sov programi. Irem’in hayali ise yüzünü güldüren oyunculari sahne önünde izlemek. Lise 1. sinifta ara verdigi egitimine yeniden baslamayi çok isteyen Irem Geçici, “Okulumu özlüyorum. Öncelikle parmaklarimi hareket ettirip kalem tutmak, yazi yazmak istiyorum” dedi.

Kizina gözü gibi bakan 45 yasindaki Irfan Geçici, “Ilk düstügünde boynundan altini hareket ettiremiyordu. Bir hayirseverin destegiyle kizimi özel hastanede rehabilitasyonuna baslanmisti. Çok iyi sonuçlar almistik. Kollari hareket ettirip his gelen yeri güçlendirdik. Sonrasinda salgin tedbirleri nedeniyle eve dönünce tedavisinde geri kaldik” diye konustu.

Bekçilik yaptigi özel firmanin kapanmasi nedeniyle issiz olan Irfan Geçici, sik sik egzersiz yapmasi gereken Irem’i agirligindan dolayi esinin kaldiramadigini, bu yüzden ona kendisinin baktigini, esinin ise evin geçimi için bir misafirhanede ise basladigini anlatti.

Tedavi için aylik 55 bin lira gerekiyor

Samsun’daki ayni özel hastanede tedavinin sürmesi için gereken aylik 55 bin liralik harcamayi karsilamak amaciyla yardim kampanyasi baslattiklarini anlatan Geçici, “Yürüme aparatiyla hareket ediyor. Hem beli yürümeyi unutmuyor. Hem de tansiyonu dengeleniyor. Eger parmaklarini hareket ettirebilirsek yemek yiyip kalem tutabilecek” ifadelerini kullandi.

Tipki eski günlerdeki gibi esi, üniversitede ögrenim gören büyük kizi ve Irem ile birlikte Yesilirmak’in kiyisinda el ele yürüyüp bardak misir yemek oldugunu söyleyen Geçici, geçen hafta evlerini esi Esra Masatli ile birlikte ziyaret ederek kizinin durumu hakkinda bilgi alan Amasya Valisi Mustafa Masatli’ya da tesekkür etti.
Kaynak: İHA