Sila'nin Katil Zanlisi 'Akil Sagligi' Raporu Için Samsun'a Sevk Edildi

Giresun’da 16 yasindaki Sila Sentürk’ü bogazini keserek öldüren, yakalandiktan sonra tutuklanan Hüseyin Can Gökçek, akli dengesinin yerinde olup olmadiginin tespiti için Samsun Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesine sevk edildi. Tutuklu bulundugu Espiye Kapali Cezaevinden Samsun’a götürülen katil zanlisi Gökçek’in, burada cezai ehliyetini engelleyecek düzeyde bir akil hastaligi olup olmadigiyla ilgili muayeneden geçirilecegi ögrenildi.

Sila'nin Katil Zanlisi 'Akil Sagligi' Raporu Için Samsun'a Sevk Edildi
Giresun’da 16 yasindaki Sila Öztürk’ü biçaklayarak öldürdükten sonra kaçarken kisa sürede Ordu-Giresun Havaalaninda yakalanan Hüseyin Can Gökçek, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede Sulh Ceza Hakimligince tutuklanmisti.

Adeta suç makinasi oldugu belirlenen katil zanlisi Gökçek’in verdigi ifadede öfke kontrolü sorununun bulundugunu ve zihinsel engelli raporu oldugunu söylemesi dikkat çekmisti. Gökçek’in beyani üzerine, akil sagliginin tespit edilmesi gerektigi görüsüyle Samsun Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesinden rapor talep edilmesine karar verildi.

Mahkeme tarafindan verilen karar üzerine zanlinin bulundugu Espiye Kapali Cezaevinden Samsun Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesine sevki gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA