Giresun Belediyesi Sahil Projesinin Yüzde 75'Ini Tamamladi

Giresun Belediyesi tarafindan yapilan ‘Plajlar Bölgesi Birinci Etap Projesi’nin yüzde 75’inin tamamlandigi belirtildi.

Giresun Belediyesi Sahil Projesinin Yüzde 75'Ini Tamamladi
Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, proje kapsaminda çalismalarin devam ettigi ve yaz sezonuna yetistirilecegi ifade etti.

Baskan Senlikoglu yaptigi açiklamada, doga ile uyumlu bir proje gerçeklestirdiklerini belirterek, "Tamamen yesil ve mavi agirlikli bir plaj olacak. Yapilan her çalismada vatandasimizin daha rahat ve konforlu olmasi için çalisiyoruz. Projemiz deniz sezonuna yetisecek olup hem yerli hem de yabanci misafirlerimiz için çok güzel bir dinlenme ve denizle bulusma noktasi olacak. Her sey Giresun ve Giresunlu içindir” dedi.

Uygulanan projenin detaylarini da açiklayan Baskan Senlikoglu, “Vatandaslarin rahatligi için her detayin bulundugu projede; 7 bin 400 m2 yesil alan, 50 araçlik kapali otopark, 900 m2 tas amfi tiyatro, 3 adet iskele, 200 m2 çocuk su parki, kumsal kotunda ahsap yürüyüs yollari, 100 bisiklet park yeri, kent bisiklet istasyonu, kamp alani, 3 adet çocuk macera parkuru, 880 büyük agaç, 200 orta boy agaç, 1200 küçük bitki, 6 adet wc, dus ve bebek bakim ünitesi, sahil güvenlik ve cankurtaran merkezi, güvenlik noktasi ve 6 adet plaj isletmesi yer aliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA