Putin'in Kararinin Ardindan Donbass'ta Havai Fisekli Kutlama

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in ülkesinin Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni resmen tanidigina dair kararnameyi imzalamasinin ardindan Donbass’ta halk sokaga dökülerek kutlama yapti.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Rusya’nin Ukrayna’nin dogusunda bulunan Donbass bölgesindeki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanidigina dair kararnameyi imzalamasinin ardindan halk sokaga döküldü. Donbass’taki çok sayida kisi, ellerinde Rusya bayraklari ve havai fiseklerle kutlama yapti.

"NATO ve ABD taleplerimizi görmezden geldi"

Donbas’taki krizi diplomatik yolla çözmek için çabaladiklarini ancak taleplerinin görmezden gelindigini açiklayan Putin, "NATO’nun gerçek niyetini hepimiz biliyoruz. NATO artik dogrudan Rusya’nin kapilarina dayanmistir. Sorunlarin diplomatik olarak çözülmesi gerekiyor ancak NATO ve ABD taleplerimizi görmezden geldi. Donbass’ta artik gereken yapilmalidir. Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’nin bagimsizligini kabul ediyoruz. Saldirilar derhal durmali, aksi halde sorumlu Ukrayna olacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA