Yunanistan'daki Feribot Yanginindan Kurtulan Türk Açiklamasi 'Her Seyimiz Gemide Yandi'

Yunanistan’in Igoumenitsa Limani’ndan Italya’nin Brindisi Limani’na seferini gerçeklestiren feribotta çikan yangindan kurtulan Türk Fahri Özgen, “Her seyimiz gemide yandi” dedi.

Yunanistan'daki Feribot Yanginindan Kurtulan Türk Açiklamasi 'Her Seyimiz Gemide Yandi'
Yunanistan’in Igoumenitsa Limani’ndan Italya’nin Brindisi Limani’na seferini gerçeklestiren Euroferi Olympia isimli feribotta çikan yangin panige neden oldu. Yunan Sahil Güvenliginden edinilen bilgiye göre 242 yolcu Yunanistan’in Korfu adasina sevk edildi. Toplam 290 yolcunun bulundugu feribotta 11 yolcuya ulasilamadigi bildirilirken, yolcular arasinda 25 Türk vatandasi da bulundugu ve hepsinin durumun iyi oldugu açiklandi.

“Her seyimiz gemide yandi”

Gemide bulunan Türk is adami Fahri Özgen olayla ilgili yaptigi açiklamada, “Dün aksam Yunanistan’dan gemi hareket etti. Aradan 2-2 buçuk saat sonra haliyle birçok insan istirahate çekildi. Çok geçmeden bir anons yapildi ve herkesi toplanma alanlarina yönettiler. Herkes belirtilen alanlara toplandi. Ardindan can yelekleri dagitildi. Haliyle bir panik hali olustu. Bir yandan da duman kokusu hissedilmeye basladi.

Çok geçmeden duman yogunlugunu artirinca herkesi güverteye açik alana çikardilar” dedi.

Alevlerin güverteye ilerlemesinin ardindan tahliyelere baslandigini belirten Özgen, “Filikalar çok yetersizdi. 2 filika vardi ama insan sayisi çok daha fazlaydi. Bu arada gemide elektrik kesintisi yasandi ve denizin orasinda kaldik. Alevler insanlara çok yaklasmisti ve etrafta tek bir yardim kuvveti yoktu” ifadelerine yer verdi.

Özgen Panik nedeniyle denize atlayanlar oldugunu ifade ederek, “Korkunç bir andi. Saatler sonra bir Italyan askeri gemisi insanlari Korfu Adasi’na dogru tahliye etmeye basladi.

Su an Korfu’dayiz. Her seyimiz gemide yandi. Arabam, param, pasaportum her seyim yandi” dedi.

Kaynak: İHA