Tunceli'de Yabanci Uyruklu Doktor, Kadin Hastaya Tacizden Tutuklandi

Tunceli’nin Pertek Ilçesi 70. Yil Cumhuriyet Devlet Hastanesi’nde aile hekimi olarak çalisan Pakistan uyruklu Ismail Hakim (52) isimli doktor kadin hastasina tacizde bulundugu iddiasiyla çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Doktorun daha önce de görev yaptigi Izmir’de kadin hastalarini taciz ettigi iddiasiyla hakkinda maas kesme cezasi uygulandigi ögrenildi.

Olay, Pertek ilçesi 70. Yil Cumhuriyet Devlet Hastanesi’nde yasandi. Iddiaya göre, hastanede aile hekimi olarak görev yapan Doktor Ismail Hakim, muayene olmaya gelen kadin hastasina tacizde bulundu. Baska bir kadinin da ayni durumla karsilastigini belirterek suç duyurusunda bulunmasi üzerine Doktor Ismail Hakim gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan doktor, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, Tunceli Il Saglik Müdürlügü’nün de iddialara iliskin idari sorusturma baslatildigi ögrenildi.

"Daha önce de tacizde bulundu iddiasi"

Doktor Ismail Hakim’in daha önce görev yaptigi Izmir’de de kadin hastalarini taciz ettigi ileri sürüldü. Hakim’in 2018 yilinda Izmir’in Karsiyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi’nde aile sagligi merkezinde görev yaparken muayeneye gelen hastalara cinsel tacizde bulundugu iddia edilirken, 37 kisinin bir araya gelip, imza atarak Izmir Il Saglik Müdürlügü’ne konuya iliskin sikayette bulundugu ögrenildi.

Kadinlarin sikayet dilekçelerinde, “Karsiyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi Bayrakli 3 No’lu Aile Sagligi Merkezi’nde görev yapmakta olan Doktor Ismail Hakim’in özellikle bayan hastalari muayene esnasinda ahlak disi taciz boyutuna varan hareketlerini gözlemlemekteyiz. Bu yüzden birçok bayan sagligini riske atarak muayeneden kaçmaktadir. Bu konunun arastirilip gereginin yapilmasini arz ederiz" ifadelerine yer verdikleri belirtildi.

Olayla ilgili yürütülen idari sorusturmada Doktor Ismail Hakim’e “Hizmet içerisinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranislarda bulunmak’ suçundan maastan kesme cezasi verildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA