Antalya-Konya Karayolu Yogun Kar Ve Tipi Nedeniyle Tirlarin Geçisine Kapatildi

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde kar yagisi basladi. Kar kalinligi 15-20 santimetreye kadar ulasirken karayolu saat 23.00 itibariyla tirlarin geçisine kapatildi.

Antalya-Konya Karayolu Yogun Kar Ve Tipi Nedeniyle Tirlarin Geçisine Kapatildi
Kar yagisi Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren saat 20.00 siralarinda baslayan kar yagis sebebiyle Karayollari Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler Trafik akisinda aksama yasanmamasi için yolda biriken karlari temizliyor. Bin 825 metre rakimli Alacabel’de ise tipinin etkili oldugu yer yer görüs mesafesinin sifira kadar düstügü bildirildi.

Bölgede kar kalinliginin yer yer 15-20 santimetreye ulasirken, kar ve tipi sebebiyle saat 23.00 itibariyla karayolu tirlarin geçisine kapatildi. Tirlar dinlenme tesislerine yönlendirilirken Karayollari Alacabel ekibi çok sayida is makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalismasi yaparak yolun diger araçlar için trafige açik tutulmasini sagliyor. Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.
Kaynak: İHA