Sarihamzali Bahadin Barajinda Çalismalar Tamamlandi

Yozgat’in Sorgun Ilçesinde yapimi süren, Sarihamzali Bahadin Baraji çalismalarinda sona gelindigi açiklandi.

Sarihamzali Bahadin Barajinda Çalismalar Tamamlandi
Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci temelden 36.50 metre yükseklige ve 21 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Sarihamzali Bahadin Baraji’nin ilçenin içme suyu sikintisini çözecegini, ayrica 11 bin 120 dekar tarim arazisinin de sulanmasina katki saglayacagini söyledi.



Barajdaki çalismalarin tamamlandigini ifade eden Ekinci, ‘’Barajin planlanan tarihten önce tamamlanmasi için yaptigimiz girisimler çok sükür sonuçlandi. Sarihamzali Barajinin tamamlanmasi ile bölgede yapilacak sulu tarim ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak hem de yörede ürün çesitliligi saglanacaktir’’ dedi.

Barajda içme suyu ile ilgi son olarak iletim hattinin ihalesi yapilacagi bilgisini paylasan Ekinci, ilçedeki içme suyu sikintisinin böylelikle ortadan kalkacagi müjdesini vererek “Ilçemizin en büyük sikintilarindan biri içme suyunda yasanan kesintiler. Vatandaslarimiz bu konuda oldukça magdur oluyor. Belediye çalisanlarimiz ile elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Insallah yapimi tamamlanan Sarihamzali Baraji ile bu sikintiyi da ortadan kaldirmayi planliyoruz. Sorgun Belediyesi olarak Sarihamzali Baraji içme suyu iletim hatti projesini yaptirdik. Son asamada ise içme suyu iletim hattinin ihalesinin yapilmasini saglayacagiz. Kalici çözümlerle tüm sorunlari kökten çözerek Sorgun’umuza deger katiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA