Giresun Barosu Baskani Karademir Açiklamasi 'Sila Sentürk Olayinin Takipçisi Olacagiz'

Giresun’da kendisini daha önce kaçiran Hüseyin Can Gökçek tarafindan dün aralarinda çikan tartismada biçaklanarak öldürülen 16 yasindaki Sila Sentürk bugün son yolculuguna ugurlanirken,

Giresun Barosu Baskani Karademir Açiklamasi 'Sila Sentürk Olayinin Takipçisi Olacagiz'
Giresun Adliyesi önünde açiklamalarda bulunan Giresun Barosu Baskani Av Soner Karademir, Giresun Barosu olarak tüm olaylarda oldugu gibi süreci yakindan takip etmeye devam edeceklerini söyledi.



Karademir, “Süphelinin akil sagliginin yerinde olmadigina dair iddialar var. Sanigin daha önce cinsel istismardan yargilandigi dava agir cezada devam ediyor. Süphelinin Mart ayinda durusmasi vardi. Kendisiyle ilgili de daha önce bir hastaneden alinmis yüzde 50 zeka geriligine dair bir rapor var. Ancak Giresun Adli Tip Kurumu’nda cinsel istismarin suç oldugunu anlayabilecek zeka seviyesine sahip olduguna dair bir rapor var. Bundan dolayi ceza ehliyetinin oldugunu düsünüyoruz. Bunlarin disinda mayis ayinda da Istanbul Ihtisas Kurumundan bir rapor alinacakmis. Fakat böyle bir olay meydana geldi, çok üzüntülüyüz. Giresun Barosu, TBB, komsu barolarimiz ve Tüm Türkiye Barolari olarak tüm olaylarda oldugu gibi süreci yakindan takip etmeye devam edecegimizi, Giresun sorusturma dosyasina müdahil oldugumuzu yasanan bu vahim olay nedeni ile failin, sorumlulugu ya da ihmali olanlarin kanunlarimizin öngördügü yaptirima tabi tutulmalari için gereken tüm çabayi gösterecegimizi kamuoyunun bilgisine sunariz” dedi.

Kaynak: İHA