Yazicioglu'nun Ölümüne Iliskin Sorusturmalara FETÖ'nün Müdahalesi Davasina Devam Edildi

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu Genel Baskani Muhsin Yazicioglu’nun hayatini kaybettigi helikopter kazasiyla ilgili sorusturmalara FETÖ’nün talimatiyla müdahale ettikleri iddiasiyla 19 sanigin yargilandigi davaya devam edildi.

Yazicioglu'nun Ölümüne Iliskin Sorusturmalara FETÖ'nün Müdahalesi Davasina Devam Edildi
Kahramanmaras Adliyesi 2. Agir Ceza Mahkemesinde gerçeklesen durusmaya merhum Yazicioglu, agabeyi Yusuf Yazicioglu ile taraf avukatlari katildi.

Durusmaya saniklar, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, avukatlar da salonda hazir bulundu.

Durusmada mahkeme baskani, tutuklu Kamil B’nin daha önceki ifadelerinde söyledigi, "Muhsin Yazicioglu sorusturmasi kapsaminda örgüt içerisinde faaliyet yürüten Elazig avukatlar imami Abdullah Ö’ye bagli avukat Mustafa Atalar’in helikopterin düsmesi sonrasinda bir takim askerler tarafindan malzemelerin sökülerek alinmasi nedeniyle bu askerlerin avukatligini üstlenmesinden dolayi örgüt elebasi Fetullah Gülen ve örgüt içerisinde sikinti yasandi. Bu sikintilarin giderilmesi için bu hususta toplantilar ve görüsmeler düzenlendi.

Bu toplantilara, örgütün Elazig avukatlar imami ’Kaan’ kod adli Abdullah Ö, Malatya dernekler sorumlusu Turan Canpolat’in, Malatya dar bölge sorumlusu ’Orçun’ kod adli Halil Kayis, Elazig il imami Mehmet Durakoglu, avukat Mustafa Atalar, Güneydogu büyük bölge sorumlusu Mehmet Kocatürk, Türkiye imami Barbaros Kocatürk, örgütün Türkiye avukatlar imami ’Yildirim’ kod adli Muhammet Emir Yavuz, örgütün Güneydogu savci ve hakimler imami ’Fevzi’ kod adli Feyzullah Gülbent ve ismini bilmedigim askeri mahrem imam ile görüsmemiz oldu" ifadesi okundu.

Ifadede adi geçen FETÖ hükümlüsü tanik Mehmet Durakoglu’na söz hakki verildi.

Söz hakki alan Mehmet Durakoglu, Kamil B’nin ifadelerinin gerçegi yansitmadigini ve belirtilenlerin aksine her hangi bir toplantiya katilmadigini öne sürdü.

Daha sonra tanik olarak dinlenen Turan Canpolat ise, Kamil B’nin ve benzer ifadeler veren örgütün Elazig avukat sorumlusu Abdullah Ö’nün söylediklerinin gerçegi yansitmadigini iddia etti. Mahkeme Baskani, tanik S.M.S’ye helikopterdeki cihazin sökülmesine yönelik davada dinlendigini ve bu dava kapsaminda da ifadesine basvurduklarini belirterek, söz hakki verdi. S.M.S. ise olay sirasinda Sivil Havacilik Genel Müdürlügünde görev yaptigini anlatarak, kaza bölgesine görevlendirmesinin yapildigini, yapilan incelemenin ardindan rapor hazirladiklarini kaydetti.

Olayin üzerinden 12-13 yil geçtigini, bununla ilgili Kahramanmaras’ta savcilik ve mahkemelerde verdigi ifadelerin dogru oldugunu söyleyen S.M.S, kazanin ardindan 27 Mart tarihinde, polis helikopteriyle bölgeye ulastiklarini ancak hava muhalefeti nedeniyle inis yapamadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA