Hollanda'da Covid-19 Kisitlamalari 25 Subat'tan Itibaren Kaldiriliyor

Hollanda Saglik Bakani Kuipers, ülkede uygulanan Covid-19 kisitlamalarinin 25 Subat’tan itibaren tamamen kaldirilacagini duyurdu. Maske ve sosyal mesafe kurali sadece toplu tasima ve havaalanlarinda uygulanacak.

Hollanda'da Covid-19 Kisitlamalari 25 Subat'tan Itibaren Kaldiriliyor
Hollanda’da protestolara neden olan Covid-19 kisitlamalari kademeli olarak kaldiriliyor. Hollanda Saglik Bakani Kuipers yaptigi açiklamada, bugünden itibaren ülkede uygulanan Covid-19 kisitlamalarinin kaldirilacagini duyurarak, kötü zamanlarin geçtigini kisitlamalarin sonuna gelindigini belirtti.

Ernst, “Herkes Covid-19 olmasina ragmen hasta sayisi düstü bu da gösteriyor ki elimizdeki verilerle yeni mutasyon o kadar da korkutucu degil. Covid-19 geçirenlerin sayisi yüksek ama hastaneye yatislar düsük oldugundan dolayi ve halkin çogunlugunun asi olarak bagisiklik kazanmasi Covid-19 kisitlamalarinin sonunu getirdi” dedi.

Kademeli olarak tüm yasaklarin kaldirilacagi ifade eden Ernst, evlerde uygulanan kisitli misafir kuralinin tamamen kaldirilarak evlere istenildigi kadar misafir kabul edilebilecegini, gece kulüplerinin yerel saatle 01.00 e kadar hizmet verecegini açikladi.

Karantina süresinin 5 günle sinirlandirildigini aktaran Ernst, evden çalismanin sona erdigini dile getirdi. Restoran, tiyatro ve sinemalar 500 ve üzeri kisiye kadar müsteri alabilecegini açiklayan Ernst, 25 Subat’a kadar asi bilgisi, test sonucu ve daha önce hastaligin geçirilip geçirilmedigine dair bilgilerin yer aldigi QR kod uygulamasinin devam edecegini ve 25 Subat’tan itibaren bu uygulamanin da sona erecegini aktardi.

Maske ve sosyal mesafe kurali sadece toplu tasima ve havaalanlarinda uygulancak.
Kaynak: İHA