Buz Tutan Egirdir Gölü'nde Yürüyüsler Yasaklandi

Geçtigimiz haftalarda Isparta’da etkili olan soguk havayla birlikte buz tutan Egirdir Gölü’nde vatandaslar buzun erimeye baslamasina aldiris etmeden göl üzerinde yürüdü. Bunun üzerine Egirdir Kaymakamligi buz tutan göl üzerinde yürümeyi yasakladi.

Buz Tutan Egirdir Gölü'nde Yürüyüsler Yasaklandi
Isparta genelinde etkili olan soguk havanin etkisiyle Egirdir Gölü buz tuttu. Buz tutan gölün üzerine ise adeta akin oldu. Göl yüzeyinin buz tutmasini firsat bilenler, buz tabakasi üzerinde yürüyüs yapti, zaman zaman ise dans edenler ve buz üzerinde tavla oynayanlar oldu. Son günlerde etkili olan sicak ve yagmur sonrasi buz tutan yüzeyin yüzde 90’inin erimeye basladigi ögrenildi. Vatandaslarin buzun erimesiyle olusabilecek tehlikeye aldiris etmeden yürümeye devam etmesi dikkatlerden kaçmadi. Bunun üzerine Ilçe Hifzissihha Kurulu, tarafindan alinan kararla, buz tutan göl üzerinde yürüme ve benzer faaliyetlerin yapilmasi yasaklandi. Yasaklara uymayanlar hakkinda kabahatler kanunu kapsaminda idari yaptirim uygulanacagi bildirildi.

Egirdir Belediyesi ve polis ekipleri ise vatandaslara sürekli olarak göl üzerine çikilmamasi için anonslarla uyarilarda bulunuyor.
Kaynak: İHA