Atik Siseler Kadinlarin Elinde Sanat Eserine Ve Terapiye Dönüstü

Amasya’da resim egitimi alan kadinlar atik siseleri sanat eserine dönüstürdü. Terapi etkisi olusturan kurslarda üstünü resimlerle süsledikleri siseleri geri dönüsüme kazandiran kadinlar Sifir Atik kampanyasina da destek oldu.

Atik Siseler Kadinlarin Elinde Sanat Eserine Ve Terapiye Dönüstü
Amasya Halk Egitimi Merkezi’nin düzenledigi sanat kurslari her yastan kadinin ilgisini çekiyor. Aldiklari egitimler sonrasi tablolar yapan kadinlar hünerlerini sergilerken atik sise, kagit ve yumurta kabuklarini da muhtesem eserlerinin olusmasinda kullaniyorlar.

Dekoratif tablo kursunda 20’den 70’e kadar her yas grubundan kursiyerlerinin bulundugunu belirten usta ögretici Sükran Erol, “Atik siseleri çöp olmaktan kurtulup sanat eserine dönüstürüyoruz” dedi.

Kurslarin kendileri için terapi etkisi olusturdugunu anlatan 70 yasindaki Fatma Aksu, yaptiklari eserleri satisa sunarak ev ekonomilerine de katki sagladiklarini anlatti.

2 yil önce arkadasinin tavsiyesiyle bu kursa geldigini hatirlatan 2 çocuk annesi Serap Geçek, “Çocuklarim üniversiteye gidince evde yapacak bir sey kalmadi. Sanatla ilgilenip resim yapmak istedim. Burada ise çok üretkeniz. Atik gazete kagitlarindan bebekler, siselerden süs esyalari yapiyoruz. Çesitli atiklardan tablolar yapiyoruz” diye konustu.

Amasya Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ibrahim Özarslan ise sanat meraklilarini kurslara davet etti.
Kaynak: İHA