Yozgat'ta Marketlerde KDV Denetimi Yapildi

Yozgat Ticaret Il Müdürlügü, Vergi Dairesi Müdürlügü ve zabita ekipleri, temel gida ürünlerindeki yüzde 7’lik KDV indirimi için marketleri mercek altina aldi.

Yozgat'ta Marketlerde KDV Denetimi Yapildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in temel gida maddelerinde yüzde 7’lik KDV indirimi uygulanacagini açiklamasinin ardindan, Yozgat genelindeki marketlerde fiyatlara yönelik denetim gerçeklestirildi.

Haksiz fiyat artisi ve yüzde 7’lik yansimalara uymayanlara karsi sahada denetimlerini baslatan ekipler, tüm marketlere girerek raflardaki gida ürünlerinde KDV indirimi denetimi yapti. Ekipler, raflardaki fiyat etiketleri ile satilan ürünlerin kasa fislerini de kontrol ederek indirimin uygulanip uygulanmadigina bakti.

Yüzde 7’lik KDV indirim oranlarinin fiyatlara yansidigini belirten market müdürü Osman Sahiner, reyonlardaki fiyat etiketlerinin degistirme islemlerinin sürdügünü söyledi.

Sahiner, müsterinin magdur olmamasi için sabah indirimli fiyatlarin kasaya yansitildigini ifade ederek, "Fiyat etiketi degistirme çalismalari sürdügünden dolayi tüm etiketlerimizi yenileyemedik ama satilan ürünün kasadaki fiyati indirimli olarak uygulanmaktadir" dedi.

Vatandaslardan Ahmet Çelik ise düne oranla bugün ürünlerde fiyat farki oldugunu söyleyerek marketlerde KDV’nin fiyatlara yansitildigini dile getirdi.
Kaynak: İHA