KKTC'deki Falyali Cinayetinde Kullanilan Uzun Namlulu Silahlar Bulundu

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane isletmecisi Halil Falyali ve soförü Murat Demirtas’in öldürüldügü silahli saldiriyla ilgili açiklama yapan polis, saldirida kullanilan 2 AK-47 Kalasnikof piyade tüfegi ve 9 milimetrelik bir tabancanin olay yerine 1 kilometre mesafede bulundugunu duyurdu.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane isletmecisi Halil Falyali ve soförü Murat Demirtas’in öldürüldügü silahli saldirida kullanilan silahlar bulundu. Polis Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, söz konusu olayin büyük bir titizlikle sorusturuldugu ve meselenin aydinlatilmasi ve suç faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi için gece gündüz çalismalarina devam ettigi ifade edildi.

Açiklamada, “KKTC Polis Genel Müdürlügü, cinayetin islenmesinin ardindan her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak suç faillerinin Türkiye’deki bazi sahislarla baglantisi olabilecegini de degerlendirerek elde ettigi bulgu ve bilgileri Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlügü yetkilileri ile paylasmis ve olayla baglantisi oldugu düsünülen toplamda 6 kisinin Istanbul’da tespit edilerek tutuklanmasini saglanmistir” denildi.

Yürütülen genis çapli sorusturma kapsaminda, olayda zanli olarak tespit edilen 2 kisinin cinayetin islenmesinin hemen ardindan 09.02.2022 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandigi belirtilen açiklamada, “Sorusturma kapsaminda, 12.02.2022 tarihinde Alsancak’ta bir ikametgahta gerçeklestirilen operasyon sonucu ise yine olayda zanli olarak tespit edilen iki kisi daha tutuklanmis ve söz konusu ikametgahta yapilan aramada ise bir adet 9 mm çapinda tabanca ve 15 adet mermi ele geçirilmistir” denildi.

Saldirida kullanilan 2 AK-47 Kalasnikof piyade tüfegi ve 9 milimetrelik bir tabancanin bulundugunu aktarilan açiklamada, “Cinayet mahalli olan Çatalköy 20 Temmuz Caddesinin yaklasik bir kilometrelik bati kisminda dere yatagi içerisinde atili vaziyette, 2 adet Kalasnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 adet sarjör ve 39 adet mermi ile bir adet 9 mm çapinda tabanca ve tabancaya ait sarjör ve toplam 13 adet mermi bulunmustur. Yapilan balistik incelemeler sonucu söz konusu silahlarin olayda kullanilan silahlar oldugu saptanmistir” ifadeleri kullanildi.

Dört süpheli mahkemeye çikarildi

Falyali ve soförü Demirtas’in öldürüldügü silahli saldiri ile baglantili olabilecegi düsünülerek dün aksam gözaltina alinan 4 kisi, bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne sevk edildi. Polis tarafindan gözaltina alinan zanlilardan Veysel Sari ve Musa Çiçek, "tasarlayarak adam öldürme", "kanunsuz atesli silah ve patlayici madde kullanma, tasima", "kasti hasar ve yerlesim yerinde ates açma" suçlamalari ile mahkemeye çikarildi.

Falyali’nin 2 yakin korumasi Türkistan Gülce ve Halil Isik da silahli saldirinin oldugu gece kanunsuz atesli silah ve patlayici madde kullanma, tasima ve yerlesim yerinde ates açma suçlarindan Girne Kaza Mahkemesi’ne çikarildi. Gülce ve Isik hakkinda sorusturma amaçli 3’er günlük tutuklama emri verildi.

Falyali cinayetiyle ilgili 6 kisi gözaltinda tutuluyor.

Falyali cinayeti

KKTC’de Falyali’nin bulundugu araca 9 Subat’ta Çatalköy mevkiinde evinin yakinlarinda kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan silahli saldiri düzenlemis, saldirida Falyali agir yaralanmis, soförü Murat Demirtas ise hayatini kaybetmisti. Girne Akçiçek Hastanesi’nde yapilan ilk müdahalenin ardindan ambulans ile Yakin Dogu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine sevk edilen Falyali’nin yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybettigi bildirilmisti.
Kaynak: İHA