Ermenistan'da Korkutan Deprem Ardahan'da Da Hissedildi

Ermenistan’in Türkiye sinirinda yer alan Shirak kentinde 5.3 büyüklügünde deprem meydana geldi. Deprem sinir illerinden olan Ardahan’da da hissedildi.

Ermenistan'da Korkutan Deprem Ardahan'da Da Hissedildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’ndan (AFAD) yapilan açiklamaya göre, Ermenistan’in Türkiye sinirina yakin Shirak kentinde saat 21.25’te 5.3 büyüklügünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5.61 kilometre altinda meydana gelen deprem, Ardahan’da da hissedildi.

Depremden korktugu için babasinin is yerine kosarak giden 12 yasindaki ortaokul ögrencisi Enes Özer, ’’Evde otururken bir anda yerler sarsildi ve ne oldugunu anlayamadim. Lambalar da sallaniyordu. Kosarak üst kata çiktim ve sarsinti durunca da disariya kostum. Deprem aninda çok korktum ve babamin isyerine geldim" dedi

Orhan Gürbulak ise evde otururken deprem oldugunu hissettik. Avizeler sallandi. Herkes panik oldu. Panik olunca da disariya kostuk. Ardahan’da su anda hava da çok soguk ve insallah bir sorun olmaz" diye konustu.



Validen açiklama: "Gelismeleri yakindan takip ediyoruz"

Vatandaslari korkutan deprem sonrasi Ardahan Valisi Hüseyin Öner de sosyal medya üzerinde bir açiklamada bulundu.

Vali Öner açiklamasinda, "Ardahan ilimizde de hissedilen Ermenistan merkezli deprem ile ilgili olarak ilgili birimlerimize ulasan herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadir. Gelismeleri yakindan takip ediyoruz. Tüm hemserilerimize geçmis olsun" dedi.

Kaynak: İHA