Amasya'da 'Ferhat Ile Sirin Sevgi Festivali'

Efsane asiklar Ferhat ile Sirin’in diyari Amasya’da Amasya Belediyesi tarafindan ‘Ferhat ile Sirin Sevgi Festivali’ düzenlendi.

Amasya'da 'Ferhat Ile Sirin Sevgi Festivali'
Ayni zamanda 14 Subat 1075’te fethinin yildönümü dolayisiyla Türk bayraklariyla donatilip rengarenk süslenen sehirde Yesilirmak kenarinda kurulan 14 Subat temali fotograf çekim alanlarinda çok sayida vatandas fotograf çektirdi. Sehzadeler Gezi Yolu’nda yerel sanatçilar tarafindan konserler verildi.

Yavuz Selim Meydani’nda düzenlenen konserde ünlü sarkici Derya Ulug hayranlariyla bulustu. Derya Ulug, 25 binden fazla kisinin izledigi konserde sevilen sarkilarini seslendirdi. Ulug, sahnede minik hayraniyla da bir süre dans etti.

Amasya’nin dünyaca ünlü efsane asiklar Ferhat ile Sirin’in diyari oldugunu belirten Belediye Baskani Mehmet Baskan Sari, bir sonraki festivale 50 bine yakin kisinin katilmasini istediklerini belirtti.

Ask ve sevgi temalari ile bilinen 14 Subat’in kimileri için askin kutlandigi, kimileri için ise aile bireylerine ya da sevdiklerine sevgilerini gösterdikleri bir gün oldugunu anlatan Mehmet Sari, “Amasya askin yazildigi, yogruldugu, sevginin ve muhabbetin kendini buldugu sehir. Biz de bu sehre uygun bir etkinlik düzenledik” dedi.

Festival kapsaminda evliliklerinde 40 yili dolduran 40 çift için özel kahvalti programi düzenlendi.

Belediye Baskani Sari, çiftlerle sohbet ederek hayatlarinda mutluluk diledi. Sari, esi Fatma Sari’nin da yer aldigi programda pasta kesilmesinin ardindan konuklarina hediyeler verdi. Konuklardan Hakime Sayin, “Iki yildir evden hiçbir yere çikamiyordum. Eglendik, güldük. Baskanimizin daveti bizi çok sevindirdi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA