Henüz Bir Aylik Evliydiler, Aski Gazi Serkan'in Eli, Ayagi Oldu

Gençlik aski Fatmanur ile evlenmesinden bir ay sonra operasyonda EYP patlamasi sonucu sag bacagini ve kolunu feda eden Gazi Serkan Güney, zorlu günleri "Serkan’in eli, ayagi olurum" diyen esinin destegiyle asti.

Henüz Bir Aylik Evliydiler, Aski Gazi Serkan'in Eli, Ayagi Oldu
6 yil önce memleketi Amasya’nin Tasova ilçesinde dillere destan bir dügünle dünya evine giren birbirlerine deliler gibi asik Güney çifti, bir ay sonra hayatlarinin en zor gününü yasadi. 1 Eylül 2016’da Bitlis Tatvan’da operasyonda teröristlerin dösedigi EYP’nin patlamasi sonucu 17 kisilik timdeki Uzman Çavus Serkan Güney, sag ayagini diz üstünden, sag kolunu da dirseginden kaybetti. Önce hayata tutunan, ardindan zorlu tedavi sürecinin ardindan esinin ve ailesinin destegiyle moral bulup protez yardimiyla adimlar atip yürüyen 27 yasindaki Güney, “Yemegimin yedirilmesini, bakimimi her zaman esim yapti. Anneme, kardeslerime yaptirmak istemedi. Sag olsun her zaman destekçim oldu” dedi.

O günlerde zor bir duruma düstügü için esine kendisinden ayrilmayi düsünmesi durumunda kirilmayacagini söyledigini ancak aldigi yanitla hayata daha da baglandigini anlatan Güney, “Esime, ‘gönül koymam, darilmam’ dedim. ‘Kesinlikle seni birakmam. Sag ayagin, sag kolun olurum’ dedi.

Bu sözlerle yanimda olmasi bana daha çok güç verdi” diye konustu.

Patlamayi duyar duymaz gittigi hastanede acisini paylasmaya çalisan görevlilere “Yeter ki yasasin. Ben onun ayagi, kolu, bacagi olurum. Yeter ki nefes alsin’ dedigini hatirlatan Fatmanur Güney ise “Çok sükür yanimda, hayatta. Çok sükür oglumuzla beraber mutluyuz” seklinde konustu.

Patlamadan 3 yil sonra Kiliçarslan adli ogullari dünyaya gelen çift, simdi memleketlerinde mutlu bir hayat sürüyor. Sevgililer Günü olan 14 Subat’in ayni zamanda esinin dogum günü olduguna deginen Serkan Güney, bundan dolayi çifte sevinç yasadiklarini söyledi.

Esine duydugu sevgiyle birlikte vatan askinin da öncelikleri arasinda oldugunun altini çizen Güney, “Önce vatan aski. Vatan olmazsa ask yasayamazsiniz. Aski hissedemezsiniz” ifadelerini kullandi.

Kentteki sehit aileleri ve gazilerle sürekli görüsen Güney çifti, ayrica sehitlige de ziyarette bulunarak vatan sevgisi ugruna canlarini feda eden sehitlerin mezarlarin basinda dua etti.
Kaynak: İHA