Egirdirli Elma Üreticileri Yagislardan Memnun

Geçtigimiz hafta etkili olan kar ve yagmur yagislari sebebiyle Isparta’ya bagli Egirdir ilçesinde elma bahçeleri sular altinda kaldi. 45 yillik elma üreticisi Hasan Polat, ‘’Bu yagislar biz çiftçilere büyük nimet’’ dedi.

Egirdirli Elma Üreticileri Yagislardan Memnun
Bir süredir kurakligin yasandigi Isparta’da yagan kar ve yagmur sulari elma bahçelerini sular altinda birakarak adeta can suyu oldu. Egirdir’de 45 yildir elma üreticiligi yapan Hasan Polat, ‘’Bu yagislar biz çiftçilere büyük nimet, iki yildir büyük kuraklik yasadik. Iki haftadir etkili olan yagislarin hem bahçelerimize hem de Egirdir Gölüne çok faydali’’ dedi.

Elma Üreticisi Hasan Polat, “45 yillik elma üreticisiyim son iki yillik kuraklik tarimi bitirme noktasina gelmisti. Allah bu sene aradigimiz kaynagi verdi. Insallah bundan sonra da böyle devam eder. Taban sularimiz tamamen bitmisti sifir noktasindaydi, insallah önümüzdeki yilarlarda da yagislar bereketli bir sekilde devam eder. Tüm çiftçilerimizin yüzü güler” diye konustu.



‘’Budamaya ara verdik’’

Subat ve Mart ayinin Egirdir ilçesinde budama sezonu oldugunu, fakat bahçelerin su ve çamur altinda olmasindan dolayi budama islemine ara verdikleri söyleyen 45 yillik elma üreticisi Hasan Polat, “Suan elma bahçelerimiz sular altinda. Tarima ara verdik. Bütün çiftçiler budamaya 20 gün ara verdi. Bundan sonra çiftçilerimiz kalan islerini tamamlarlar. 2022 yilinin bütün çiftçilerimize hayirli, bereketli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA