Isparta'da Karla Bilikte Gelen Elektrik Kesintisi Geride Duygulandiran Bulusmalar Birakti

Isparta’da 3 Subat tarihinde baslayan ve 11 saat araliksiz yagan kar yagisi sebebiyle sehrin elektrik sebekesinde yasanan arizalar geride duygusal hikayeler birakti. Arizalarla ilgili ilk günden itibaren canla basla mücadele veren görevlilerden biri olan Akdeniz Elektrik dagitim A.S. (AEDAS) Elektrik Mühendisi Necati Yüksel, 2 Subatta dünyaya gelen ve ilk çocugu olan Asil’i hastanede dogum sonrasi bir kez görüp kesintiyle birlikte görevinin basina döndü. Adeta seferberlik ilan edilen kurumda dogum iznini bile kullanmayan Yüksel, bebegine olan hasretini esi Funda Yüksel ile telefondan yaptigi görüntülü arama ile gidermeye çalisiyor. Babalik sevincini yasayamayan Yüksel, çocuguna kimlik çikartabilmek için de hayatin tamamen normale dönmesini bekliyor.

Isparta'da Karla Bilikte Gelen Elektrik Kesintisi Geride Duygulandiran Bulusmalar Birakti
Kent genelinde baslayan yogun karla birlikte yikilan direkler ve kirilan iletken arizalarin yasanmaya baslamasiyla canla basla sahaya çikan ekipler, vatandaslara elektrik verebilmek için büyük zorluklara ragmen eksi 10 dereceye varan havalarda kesintisiz olarak 24 saat çalisti. Akdeniz Elektrik Dagitim A.S (AEDAS) Isparta Il Müdürlügü Sebeke Yöneticisi olarak görev yapan Necati Yüksel’in kar yagisindan bir gün önce 2 Subat’ta ilk çocugu olan Asil bebek dünyaya geldi. Babalik sevincini ilk kez yasamasina ragmen diger tüm ekipler gibi basindan sonuna kadar görevi basinda bulunarak sahada mücadele eden Necati Yüksel, dogumhane kapisinda hemsire tarafindan gösterilen bebegi Asil’i bir kez kucagina alabildi.

Bu süreçte neler yasadigini ve duygularini anlatan Necati Yüksel, 2 Subatta oglu Asil’in dünyaya geldigini ve hemsirenin dogumhanede bebegi kucagina verdigini, oglunu ilk ve son kez dogdugu gün gördügünü söyledi.

Yüksel, "O anda sadece bir kere sarilabildim o tarihten itibaren oglumu kucagima alamadim. Kendisini 7 gündür göremiyorum özlüyorum, merak ediyorum esimle görüsüyorum sadece telefondan oglumun fotograflarini atiyorlar o sekilde görebiliyorum hallerini hatirlarini soruyorum nasil olduklarini merak ediyorum iyi olduklarini biliyorum onlar ne kadar güçlü olursa bende o kadar güçlü olacagim’’ dedi.



"Olsun, oglumu görememem hiç önemli degil’’

Yeni dogan oglunu görememesine ragmen vatandaslara elektrik verilmesinin daha önemli oldugunu söyleyen Necati Yüksel, ‘’Oglumun kimligini dahi çikartmaya gidemedim, babalik iznindeydim bunu da kullanmadim. Olsun oglumu görememem hiç önemli degil. Vatandaslarimizin da çocuklari, hastalari ve yaslilari var onlara elektrigi götürebilmek, enerji tedariki saglayabilmek bizim için daha önemli’’ seklinde konustu.



"Vatandaslarimiz için eksi 10 derecede çalisiyoruz’’

3 Subat’tan itibaren yapilan çalismalar ve ne sartlar altinda çalistiklarindan bahseden Necati Yüksel, "Bilindigi üzere, 3 Subat 2022 tarihinde, Isparta’da 12 saate varan son 20 yilin en yogun kar yagisi meydana geldi. Elektrik sebekemizde buna bagli çok fazla zarar meydana geldi. Direklerimiz devrildi ve iletkenlerimiz yikildi. 3 Subat’tan itibaren yagisla birlikte direk sahaya çiktik, çalismalarimiz devam ediyor ,su anda elektrik verilmeyen nokta yok ,günlük arizalari tespit edip bakim çalismasi yapiyoruz. Vatandaslarimiza elektrik verebilmek için eksi 10 dereceye varan havalarda arkadaslarimiz, amirlerimiz, müdürlerimiz hepsi mücadele içerisinde, vatandaslarimiza 3 Subat’tan itibaren canla basla mücadele ederek elektrik vermeye çalistik’’ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA