Bakan Yanik Açiklamasi 'Bilgiyi Paylasmayi Saglayan Her Türlü Çabaya Büyük Minnet Duyuyorum'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Bilgiyi paylasmayi saglayan her türlü çabaya büyük minnet duyuyorum” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Bilgiyi Paylasmayi Saglayan Her Türlü Çabaya Büyük Minnet Duyuyorum'


Aksaray’da bir dizi ziyaret ve açilis gerçeklestiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçeklestirilen ‘Uluslararasi Bilimde Kadin ve Kiz Çocuklari Günü’ programina katildi.

“Biz büyük bir aileyiz” slogani ile gerçeklestirilen programda Türkiye’yi uluslararasi bilim platformlarinda temsil etmis ve basarili olmus kiz ögrencilerin basari öykülerini anlatan kisa film izlendi. Ardindan bir konusma yapan Bakan Yanik, “Bilgiyi üreten, bilgiye erismemizi saglayan, bilgiyi paylasmayi, paylastikça çogalir dedigimiz sey, bilgiyi paylasmayi saglayan her türlü çabaya hem büyük minnet duyuyorum hem de onlari çogaltmak ve birbirimize ulastirabilmek için de muhakkak çabalarimizi arttirarak devam etmemiz gerektigine inaniyorum. Bakanligimiz himayesinde bulunan kiz çocuklarimizi Milli Egitim Bakanligina bagli liselerde egitim gören kiz ögrencilerimizi bilimsel farkindalikla bulusturmak, bilimsel farkindalik olusturmak bizim en önemli gündem maddeleri arasinda yer aliyor." dedi.



Bakan Yanik, sözlerine söyle devam etti:

"Bunlardan birisi 2022 Cumhurbaskanligi yillik programimizda da bulunan kiz çocuklarinin fen, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarindaki mesleklere yönlendirilmesine iliskin politika ve çalismalarin sürdürülmesi ve yayginlastirilmasi. Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki kadin erkek firsat esitligi komisyonunun raporuna göre 21. yüzyilda mesleklerin yüzde 75’inin bilim ve teknolojiye kaynaklik eden derslerden olusacagi ön görülüyor. Biz de çalismalarimizi bu temele göre sekillendiriyor ve bu kapsamda da yogunlastiriyoruz. Bu anlamda basta egitim olmak üzere kadinlarin ve kiz çocuklarinin toplumsal hayatin her alaninda etkin ve güçlü kimliklerle yer almalari öncelikli hedeflerimiz arasinda. Çagin bilimsel gelismelerini yakalamaya yönelik kararliligimiz 11. kalkinma planimizla devam ediyor. Bu planla milli teknoloji hamlelerimize hiz kazandirarak her alanda verimliligi arttirmayi ve daha kisa sürede daha fazla deger üreten bir ekonomik ve sosyal büyümeyi hedefliyoruz.”

Konusmalarin ardindan bilime dayali çalisma yapan kadin ve kiz çocuklarina ödülleri takdim edildi. Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’e tesekkür eden Bakan Yanik, Aksaray’da yerel yönetim çalismalarinin çok iyi ilerledigini söyledi.

Kaynak: İHA