Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik Açiklamasi 'Kadinlarla Aileler Güçleniyor, Güçlü Aileler Güçlü Toplumu Olusturuyor'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, kadinlarla ailelerin güçlendigini, güçlü ailelerin güçlü toplumu olusturdugunu söyledi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik Açiklamasi 'Kadinlarla Aileler Güçleniyor, Güçlü Aileler Güçlü Toplumu Olusturuyor'
Bakan Derya Yanik bir dizi ziyaret ve açilis için Aksaray’a geldi. Ilk olarak Aksaray Belediyesi tarafindan yaptirilan Küçükbölcek Nakkas Hasas Kadin Aktivite Merkezinin açilisina katilan Bakan Yanik, burada yaptigi konusmasinda bir toplumun gelismesinin önündeki en önemli engellerin basinda toplumu olusturan bireylerin kadin, erkek, genç, yasli, çocuk üretkenliginin elinden alinmasi ve atil hale dönüsmesi oldugunu belirterek, “Tüm fertleri ile çalisan, üreten toplumlar, refahi ve huzuru daha kolay elde eder. Bu noktada özellikle kadinlarimiza çok önemli bir rol düsüyor. Kadinlarin güçlenmesi ile aileler güçleniyor. Güçlü aileler güçlü toplumu olusturuyor. Bu sebeple bakanlik olarak kadinlara ve çocuklarimiza yönelik hizmetlerimize hassasiyet gösteriyoruz. Kadinlarin hayatin her alaninda yer almasi ve firsat esitliginin saglanmasi AK Parti hükümetleri olarak bizim her zaman öncelik verdigimiz, üzerinde hassasiyetle durdugumuz meselelerden birisi olageldi ve öyle de devam ediyor. Ayni sekilde çocuklarimiz da bizim gelecegimizin anahtari olarak her zaman öncelikli gruplarimiz arasinda yer aliyor. Kadinlarin hayatin her alaninda daha aktif rol almalarini, hak ve firsatlardan esit biçimde yararlanmalarini saglamak üzere hükümet olarak 20 yildir araliksiz ve bu konuda son derece rüstünü ispat etmis bir gerçeklikte çalisiyoruz. Kadinlarla ilgili hizmetlerimizin çikis noktasini, kadinlarin güçlendirilmesi, kadinin statüsünün yükseltilmesi ve toplum içinde hak ettigi refah payina erismesi olusturmaktadir. Biz milletimizin her bir ferdini kadin, erkek, yasli, genç kim olursa olsun ürettigimiz sosyal refahtan esit pay almasi için ugrasiyoruz. Bunun altyapisini olusturmak, istihdamda, sosyal hayatta, egitimde, is hayatinda akliniza gelebilecek bütün basliklarda bunun altyapisini olusturabilmek için çabaliyoruz. Kadinlar da bu anlamda önemli basliklardan birisi" dedi.



"En önemli önceligimiz çocugun üstün yararini temin etmek"

Çocuklara yönelik hizmetlerde ise en önemli önceliklerinin çocugun üstün yararini temin etmek oldugunu ifade eden Bakan Yanik, "Güvenli bir gelecegin yolu bugün çocuklarimiza sagladigimiz saglikli ve huzurlu ortamdan geçiyor. Her çocugumuzu dogdugu andan itibaren, egitimden kendi ayaklari üzerinde durdugu ana kadar korumak, kollamak, gözetmek, desteklemek bizim en önemli önceliklerimiz, sorumluluklarimiz arasinda yer almaktadir. Gelecegin Türkiye’sini insa ederken, bilim ve teknoloji üreten bir ülke olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Hatta Cumhurbaskanimiz son zamanlarda ’Teknofest kusagi’ diyor. Gelecegi bilimle, teknolojiyle, fenle, bilgiyle donatan, kuran bir gelecek insa etmek için çocuklarimizi da buna yönelik hazirliyor ve donatmaya çalisiyoruz. Bunun için çok çalismak, üretmek ve bilimde çagi yakalamak ve geçmek zorundayiz. AK Parti hükümetleri olarak da 20 yildir bunu araliksiz icra eden, bunun için çalisan hükümetler olarak yer aldik. Bugün malumunuz 11 Subat Uluslararasi Bilimde Kadin ve Kiz Çocuklari Günü. Bu özel günü kadinlara ve çocuklara yönelik hizmetlerimizi degerlendirme açisindan bir firsat olarak görüyoruz. Uluslararasi Bilimde Kadin ve Kiz Çocuklari Günü münasebetiyle gerçeklestirdigimiz programlarimizda degerli bilim insanlarimizi ve kiz çocuklarimizi bir araya getiriyoruz. Bilim kadinlarimizin, kiz çocuklarimizin ve genç kizlarimizin birer örnek teskil edebilmeleri ve bu örnekligi yayabilmeleri için tesvik ediyoruz. Bakanlik olarak, hayatlarinin her asamasinda kadinlari desteklemek üzere çalisiyoruz. Sosyal hizmetlerimiz ve sosyal yardimlarimizi bu bakisla sekillendiriyoruz. Sosyal yardima ihtiyaç duyan tüm vatandaslarimizin, ihtiyaçlarina uygun modeller gelistiriyoruz. Sosyal yardim modellerimizi olustururken istihdama ve üretime yönlendirmeyi ise ana hedef olarak önümüze koyduk. Yeteneklerini degerlendirmeyi ögrenen, çalisan ve üreten kadinlarin ülkemizi dünyaya tasiyacagina, dünyanin farkli cografyalarinda yasayan kadinlara örnek olacagina inaniyoruz. Türkiye kadin çalismalari ve hizmetleri ile dünyanin birçok ülkesine model olusturacak müktesebata, tarihsel birikime sahip bir ülkedir" seklinde konustu.

Aksaray Belediyesi’nin Aksarayli kadinlarin hizmetine sundugu Küçük Bölcek - Nakkas - Hasas Kadin Aktivite Merkezi’nin açilisini gerçeklestireceklerini kaydeden Derya Yanik, "Belediyemiz tarafindan faaliyete geçirilen çok sayida meslek edindirme kurslari (AKMEK) ve kadin merkezleri, kadinlarin sosyal hayata ve istihdama yönelmeleri açisindan çok önemli bir fonksiyonu icra ediyor. Bizler çalisma hayati kadar, sosyal hayata katilima ve sosyallesmeye de kadinlara yönelik hizmetler açisindan öncelik veriyoruz. Istihdama katilmak istemeyip de vaktini ögrenerek ve üreterek degerlendirmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak isteyen kadinlar için imkanlarin zenginlestirilmesi gerektigine inaniyoruz. Kadin Aktivite Merkezleri bu anlamda Aksarayli kadinlarin hayatinda önemli bir boslugu dolduruyor” ifadelerini kullandi.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer ise “Bölgemize hizmet eden bir merkezimiz. Içerisinde kadinlarimiz, hanimlarimiz çok farkli aktiviteleri yerine getirmekte. Çok güzel faaliyetler, hem egitici hem de kendi aile bütçelerine gelir saglayici faaliyetler yapiyorlar. Ayni zamanda çevrelerine, komsularina ve sosyal çevrelerine fayda saglayacak organizasyonlari da bu aktivite merkezinde yerine getiriyoruz. Aksaray Belediyemiz tarafindan sosyal belediyecilik anlaminda yapilan yatirimlardan bir tanesidir. Bu ve benzeri yatirimlari da süreç içerisinde sizlerin de destekleri ile hayata geçirmeyi planliyor, düsünüyoruz. Bu mahallemize bu aktivite merkezimizin hayirli olmasini temenni ediyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kadin aktivite merkezinin açilisi yapildi. Belediye Baskani Evren Dinçer, aktivite merkezine gezen Bakan Yanik’a merkezle ilgili bilgiler verdi.
Kaynak: İHA