ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Açiklamasi 'Baskan Putin Isgal Konusunda Net Bir Karar Almadi'

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, Ukrayna gerilimine iliskin, “Baskan Putin tarafindan isgale yönelik nihai bir karar alinmadi, ancak sahada gördüklerimize ve istihbarat analistlerimizin edindikleri bilgilere dayanarak yeterli düzeyde endise duyuyoruz” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Açiklamasi 'Baskan Putin Isgal Konusunda Net Bir Karar Almadi'


ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan Beyaz Saray’da düzenlenen basin toplantisinda Ukrayna ve Rusya arasindaki gerilime yönelik açiklamalarda bulundu. ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan, Ukrayna’daki ABD’lilere ülkeyi terk etmeleri konusunda uyarida bulunarak, “Ukrayna’daki herhangi bir ABD’li, mümkün olan en kisa sürede ya da 24 ila 48 saat içinde ülkeyi terk etmeli" dedi.

Sullivan ayrica “Açikçasi gelecegi tahmin edemiyoruz, tam olarak ne olacagini bilmiyoruz. Ancak Ukrayna’da isgal riski artik yeterince yüksek ve tehdit artik yeterince yakin" açiklamasinda bulundu.

“Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilara füze saldiri ile baslamasi muhtemel”

Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan, “Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilara hava bombalari ve füze saldiri ile baslamasi muhtemeldir” diye konustu.

Sullivan ayrica Putin’in Ukrayna’yi isgal etmeye karar verip vermedigi konusunda net olmadigini belirterek, “Baskan Putin tarafindan isgale yönelik nihai bir karar alinmadi, ancak sahada gördüklerimize ve istihbarat analistlerimizin edindikleri bilgilere dayanarak yeterli düzeyde endise duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Sullivan, sözlerine söyle devam etti: “Istihbarat bilgilerine girmeyecegim ama hem Belarus’ta hem de Ukrayna sinirinin kuzey ve dogusundaki Rus güçlerine bakarsaniz, Rusya’nin su anda Ukrayna’da büyük bir askeri harekâta girisebilecek durumda oldugunu fark edersiniz."
Kaynak: İHA