112 Günü'nde Burdur'da Farkindalik Anketi Yapildi

11 Subat ’112 Günü’ etkinlikleri kapsaminda Burdur’da vatandaslara bilgilendirme anketi yapilarak hediye verildi. Burdur’da gelen çagrilarin neredeyse yarininin asilsiz oldugunu hatirlatan Vali Yardimcisi Mehmet Polat, vatandaslardan 112 Acil Çagri Merkezinin acil olmayan durumlar için mesgul edilmemesini söyledi.

112 Günü'nde Burdur'da Farkindalik Anketi Yapildi
Avrupa Birligi ülkeleri ile Türkiye’de 112 Acil Çagri telefon numarasinin farkindaligini artirmak amaciyla her 11 Subat günü kutlanan 112 Günü kapsaminda Burdur’da farkindalik anketi yapildi. Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlikte vatandaslari bilinçlendirmek ve farkindalik olusturmak amaciyla birkaç soruluk anket yapildi. Ankete katilan vatandaslara ise hediyeler verildi.

Acil Saglik, polis, jandarma, orman, itfaiye ve AFAD’a ait araçlar da alanda hazir bulundu.

“112’yi acil olmayan durumlar için mesgul etmemeleri rica ediyoruz”

Etkinlik alanini ziyaret eden Vali Yardimcisi Mehmet Polat, gazetecilere yaptigi açiklamada, “1991 yilinda beri Türkiye ve tüm Avrupa’yla birlikte 112 tek acil çagri numarasina geçti. 2009 yilindan beri 11 Subat 112 Acil Çagri günü olarak kutlaniyor. Amacimiz halki bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve 112 Acil Çagri Merkezleri ile ilgili farkindalik olusturmak. Önceden her kurum için ayri ayri numaralar araniyordu. Aklimizda tutmakta zorluk çekiyorduk. Artik tek numaradan tüm kurumlara yönlendirme yapiyor. 2021 yilinda yaklasik 320 bin çagri gelmis. Bunlarin 166 bini gerçek çagri, 153 bini ise asilsiz veya acil olmayan çagrilar gelmis. Bu konuda vatandaslardan ricamiz, 112’yi acil olmayan durumlar için mesgul etmemeleri. Bu durum, acil durumda olanlarin ulasamamasina sebep olur” dedi.

Kaynak: İHA