Ankara'da Zehirlendigi Iddia Edilen 10 Yavru Köpekten 8'I Telef Oldu

Ankara’nin Çankaya ilçesinde zehirlendigi iddia edilen 10 yavru köpekten 8’i telef olurken 2 yavru köpek ise veteriner kliniginde tedavi altina alindi.

Ankara'da Zehirlendigi Iddia Edilen 10 Yavru Köpekten 8'I Telef Oldu


Ankara’nin Çankaya ilçesinde bulunan Öveçler Vadi Park’ta öglen saatlerinde 8 yavru köpek ölü bulundu. Iddialara göre köpeklere mama vermek için parka giden Asli Bayin 10 yavru köpegin zehirlendigini fark etti. 8 köpegin zehirlenerek telef oldugunu tespit eden Bayir, can çekisen 2 yavru köpegi veteriner klinigine götürdü. Zehirlenerek telef olan 8 köpek Ankara Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlügü ekipleri tarafindan götürüldü.

“Hayvanlarin da bizim gibi bu dünyada yasamaya hakki var”

Yavru köpekleri telef olmus sekilde bulan hayvan sever Asli Bayin, “Bugün parka geldigimde saat 4 veya 5 civariydi. Ortalik çok felaketti. Yavru köpekler ölmüslerdi. Bu yavru köpekler kime ne zarar verebilir ki? Yavru köpekler kesinlikle zehirlenmisler. Ben geldigimde köpekler yavas yavas can çekisme evresine girmislerdi. Bir kismi da zaten ölmüstü. Biz ve bu arkadaslar köpeklere daima bakiyoruz. Biz ekonomik olarak da zor zamanlar geçirsek de kendi bogazimizdan kisip bu hayvanlara veriyoruz. Çünkü hayvanlarin da bizim gibi bu dünyada yasamaya haklari var” dedi.

Kaynak: İHA