Amasya Valisi Masatli Açiklamasi 'Asisiz Gençlerimizin Sosyal Hareketliligi Vaka Artislarina Sebep Olmakta'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, özellikle gençlerin asilama oranlarinin düsük seyrettigini belirterek, “Asisiz gençlerimizin sosyal hareketliligi vaka artislarina sebep olmaktadir” dedi. Gençlerden anne, babalari basta olmak üzere, büyüklerinin, sevdiklerinin ve toplum sagligi için tüm asilarini yaptirmalarini istedi.

Amasya Valisi Masatli Açiklamasi 'Asisiz Gençlerimizin Sosyal Hareketliligi Vaka Artislarina Sebep Olmakta'
Korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda 2021 yilinda uygulanan tedbirler ve sonuçlariyla devam eden asilama çalismalarinin degerlendirildigi il pandemi kurulu toplantisina baskanlik eden Vali Masatli, “Ülkemiz 2 yili askin süredir tüm dünyada oldugu gibi Kovid 19 salgini ile mücadele etmektedir. Devletimizin uyguladigi yerinde ve etkili tedbirler ile üretim ve tedarik zincirinin aksamadan devam etmesi sayesinde Ülkemiz salgin sürecinden diger dünya devletlerine kiyasla daha az seviyede etkilenmistir” diye konustu.

Son dönemde hastaligin Omicron varyanti sebebiyle vaka sayilarinda hizli bir artisin göze çarptigina deginen Mustafa Masatli, “Ülkemize paralel olarak Amasya’mizda da vaka sayilari artis egilimindedir. Bu noktada asinin koruyucu etkisinden azami ölçüde faydalanabilmemiz için halkimizin ikinci doz asilamadaki duyarliligini hatirlatma doz asilarinda da sergilemesi gerekmektedir. Ayrica salginin basindan beri önemle üzerinde durdugumuz maske, mesafe ve temizlik kurallarini da istinasiz uygulamaya devam etmeliyiz” seklinde konustu.

Suan itibariyle il genelinde hastanelerde normal yatak ve yogun bakim doluluk oranlarinin düsük seviyelerde olduguna isaret eden Masatli, “Saglik personeli, filyasyon ekipleri, tibbi cihaz ve ekipman anlaminda bir eksigimiz bulunmamaktadir. Buna karsin vaka sayilarimiz arttikça hastaneye ve yogun bakima yatis oranlari da artabilecektir. Salgini kontrol altinda tutabilmemiz için halkimizin duyarliligina ihtiyaç duymaktayiz” ifadelerini kullandi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Sahin, Amasya Esnaf Odalari Birligi Baskani Isa Köse, video konferans yöntemiyle ilçe kaymakamlari ile kurul üyelerinin yer aldigi toplantida Il Saglik Müdürlügü yetkilileri tarafindan hastaligin seyri, asilama çalismalari, asilamanin hastaneye ve yogun bakima yatistaki önleyici etkisi hakkinda bir sunum yapildi.
Kaynak: İHA