Tezgahlardaki Balik Bollugu Esnaf Ve Vatandasin Yüzünü Güldürdü

Aksaray’da tezgahlardaki balik bollugu hem balikçi esnafinin hem de vatandasin yüzünü güldürürken, hamsi sezonun en çok bulunan ve satilan baligi oldu.

Tezgahlardaki Balik Bollugu Esnaf Ve Vatandasin Yüzünü Güldürdü
Aksaray’da balik tezgahlarindaki palamut bollugunun ardindan hamsi, istavrit ve çinekop bollugunun baslamasiyla birlikte hem esnafin hem de bolluk nedeniyle fiyatlarin düstügünü gören vatandaslarin yüzü güldü. Bolluktan önce kilosu 70 ile 75 TL’den satilan hamsi ve istavritin kilosu 50 TL’ye kadar düserken, 150 ile 160 TL’den satilan çinekop 100 TL’den satilmaya baslandi. Fiyatlarin düstügünü gören vatandaslar tezgahlarda yogunluk olusturdu. Yogunlukta ise sezonun en çok bulunan ve satilan baligi hamsi oldu. Sabahin erken saatlerinde baslayan balik satislari aksam saatlerine kadar devam ederken, kilolarca balik alicisiyla bulustu.

Bu sezon tezgahta hamsi, istavrit ve çinekop bollugu oldugunu söyleyen Balikçi Hakan Inç, “Hamsi bol su an, palamut boldu. Palamut’un bollugu bittikten sonra hamsinin bollugu devam ediyor. Su an hamsi bollasti ve özellikle Karadeniz hamsisi gelmeye basladi.

Tezgahlarimizda hamsiler güzel, istavrit, çinekop balik bollugu var bu sene. Halkimiz yesin. Baliklar taze olarak her gün geliyor. Fiyatlar 50 lira hamsi, çinekop 100 lira, istavrit 50 liradan satiliyor. Hamsi, istavrit, çinekop, palamut ve alabalik var. Sabah saatlerinde basliyoruz satislarimiza aksama kadar satislarimiz devam ediyor. Bol hamsi satilmaktadir. Istavrit bol, çinekop bol, Karadeniz baligi oldugu için lezzetli balik bunlar. Hamsiyi tava yapiyoruz, burada pisirip halkimiza sunuyoruz. Aksaray halki balik seviyor” dedi.

Bollugun içinde hamsi fiyatini uygun buldugunu anlatan Hasan Canlier (61), “Bugün alisverise çiktik. Canimiz hamsi istedi. Allah izin verirse hamsinin de bollugundayiz. Karadeniz’den gelen hamsiden su anda alip yemek istiyoruz. Canimiz istedi, bütün ümmeti Müslümana baligi yiyin derim. Fiyatlarda iyi idare eder. Bu bollugun içinde iyi” diye konustu.

Ahmet Dinç (64) ise “Azicik pahali ama bu zamana göre de olacak o kadar. Bazen düsüyor bazen yükseliyor balik fiyati pek sabit olmuyor. Sen yeter ki paradan haber ver. Dar diye bir sey yok elhamdülillah memlekette para bol olacak. Ben burada bir ekmek arasi palamut yedim. Çocuklara da 1 kilo hamsi aldim eve götürüyorum” dedi.

Kaynak: İHA