Merkezefendi'de Halk Sagligi Için Ilaçlamalar Devam Ediyor

Denizli Merkezefendi Belediyesi, kis aylarinin gelmesi ile birlikte vektör ve haserelere karsi kis mücadelesine basladi.

Merkezefendi'de Halk Sagligi Için Ilaçlamalar Devam Ediyor


Yaz aylarinda ilçede bulunan gölet, kanal, foseptik, bodrum sulari, sucul ortamlar, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarlari gibi alanlarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalismalari gerçeklestiren Merkezefendi Belediyesi, havalarin sogumasi ile vektör ve haserelere karsi kis mücadelesini baslatti. Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan menhol, rögar, kanalizasyon gibi yer alti sistemlerinde halk sagligini tehdit eden vektör ve haserelere karsi sicak sisleme ilaçlamasi gerçeklestiriliyor. Ekipler, ilaçlama çalismalarinda Saglik Bakanligi’ndan ruhsatli biyosidal ilaç ve ürünler kullaniyor. Rutin bölge ilaçlamalarinin yani sira vatandaslardan gelen sikâyet ve talep üzerine de ekipler çalismalar gerçeklestiriliyor.

“Vatandaslarimizin sagligini önemsiyoruz”

Ilaçlama çalismalarina yil boyu devam edeceklerini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Merkezefendi Belediyesi olarak halkimizin sagligina önem veriyor, birçok bulasici hastalik barindirabilecek hasere ve vektörlere karsi ilaçlamalarimiza yaz kis demeden araliksiz bir sekilde devam ediyoruz. Zararli vektör popülasyonun vatandaslarimizi rahatsiz etmeyecek sekilde kontrol altina alinmasi için bilimsel verilere dayali, kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri uyguluyoruz. Kis döneminde ekiplerimizin ilaçlamalari sayesinde yasamsal faaliyetlerini sürdüren haserelerin yaz döneminde üreme potansiyelini en aza indiriyoruz. Ilçemizde dört mevsim boyunca hasere ve vektörlere karsi önleyici çalismalarimiza düzenli olarak devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA