Denizli Tekden Hastanesi Siddet Olaylarina Karsi Toplumsal Duyarliliga Dikkat Çekti

Özel Denizli Tekden Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Mehmet Tekin, artan siddet olaylarinin toplum dinamiklerine zarar verdigin belirterek; “Yasanan küçük olaylar, toplumdaki birlik ve beraberlik dinamiklerini bozmamali. Bu isin uzmani olan sosyologlar, bu konulari detayli bir sekilde arastirmalidir” dedi.

Denizli Tekden Hastanesi Siddet Olaylarina Karsi Toplumsal Duyarliliga Dikkat Çekti


Toplum genelinde yasanan toplumsal hadiseler ve ekonomik sikintilar nedeniyle siddet olaylarinda da artis gözlendigine dikkat çeken Özel Denizli Tekden Hastanesi Bashekimi ve Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mehmet Tekin, “Son zamanlarda yasanan toplumsal olaylardan sonra toplumda ‘Biz nereye gidiyoruz’” diye kaygilar olusmaya basladi.

Yasanan bu durumlari sosyal olarak ele almanin yaninda tibbi anlamda da degerlendirmekte fayda var. Sosyal olarak degerlendirdigimizde, özellikle siddet içerikli oynanan çocuk oyunlari, toplumda ekonomiyle ilgili maddi zorluklar yasayan insanlarin sikintilari ve toplumu birbirine baglayan sevgi, saygi, merhamet gibi duygularin azalmasi siddetin artmasinda önemli rol oynamaktadir. Yasanan bu olaylar toplumun her kesimine yansidigi gibi saglik, egitim gibi sektörlerde çalisan kisilere de yansimaktadir. Insanlar sifa vereni doktor olarak algiladiklari için yakinlarinin sagligi ile ilgili olumsuz giden bir seyde hemen doktorlari suçlamaktadir. Bu durum da özellikle siddet gibi istenmeyen olaylarin yasanmasina sebep olmaktadir” diye konustu.



“Manevi dinamikleri bozan olaylar arastirilmali”

Yasanan üzücü olaylarin önlenmesi için sosyologlarin bu konularda çalismalar yapmasi gerektigine dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Tekin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Toplumda hepimizin birbirimize karsi sorumluluklari var. Dolayisiyla bu sorumluluklari baz aldigimiz zaman da insanlarin birbirine karsi saygi ve sevgi içerisinde olmasi yasami daha kolay kilacaktir. Bizim bayragimiz bir, vatanimiz bir, dilimiz bir. Bizi birbirimize baglayan çok fazla noktamiz var. Yasanan küçük olaylar, toplumdaki bu baglari bozmamali. Ben bir doktor olarak bu duruma dikkat çekmek istedik. Ayni zamanda basin ve sosyal medyanin da bu konu ile ilgili üzerine düseni yaparak siddeti caydirma adina gerekli yayinlari yapmalidir. Ama bu isin uzmani olan sosyologlar, bu konulari detayli bir sekilde arastirmalidir. Özel Denizli Tekden Hastanesi olarak son zamanlarda siklikla yasanan ve toplumu oldukça üzen bu olaylara kayitsiz kalmamak için herkesin bilinçli olmasi gerekir. Bu zor zamanlarda birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Toplumda bu tür üzücü olaylarin bir daha yasanmamasi umuduyla”
Kaynak: İHA