Baskan Eroglu Açiklamasi' Her Basari Elbirligiyle Gelir'

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, sifir atikta basariyi elbirligiyle yakalayacaklarini belirterek, “Sifir atik için evimizde gösterecegimiz birkaç saniyelik özenle israfin önüne geçerken bir taraftan da bize emanet olan dogal kaynaklarimizi korumus olacagiz” dedi.

Baskan Eroglu Açiklamasi' Her Basari Elbirligiyle Gelir'
Tokat Belediyesi Sifir Atik projesi dahilinde sehrin birçok noktasinda atiklarin ayristirilmasi için çalisma yürütüyor. Yeniyurt Mahallesi’nde bulunan parkta evsel atiklarin ayristirilip dönüsüm saglanmasi için egitim ve uygulama merkezi kurma çalismasi baslatildi. Ayrica ögrencileri bilinçlendirmek için okullarda seminerler veriliyor, çesitli yarismalar düzenleniyor.

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Sifir Atik konusunda Tokat’ta devam eden çalismalari daha da güçlendirmek istediklerini belirterek, “Sifir Atik, Tokat’imizda hemserilerimiz ile birlikte basariya ulastiracagimiz bir konudur. Sehrimizdeki bütün hemserilerimizin hem topragimizin, sularimizin, dogamizin korunmasi hem de kaynaklarin israf olmamasi için bir seferberlik duygusuyla bu konuya hassasiyet göstermeleri ile sifir atik hedefine ulasabilecegimizi bilmemiz gerekiyor. Her basari elbirligiyle gelir. Sifir atik için evimizde gösterecegimiz birkaç saniyelik özenle israfin önüne geçerken bir taraftan da bize emanet olan dogal kaynaklarimizi korumus olacagiz. Simdiye kadar devam eden çalismalarimizi, bu konuda daha özenli olunmasi ile birlikte ülkemizdeki ve dünyadaki sehirlere örnek olacak bir seviyeye getirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA