Ögrencilere Trafik Kurallari Ögretiliyor

Kütahya’nin Pazarlar ilçesinde ilkokul ögrencilerine "Trafik kurallari" konulu seminer verildi.

Ögrencilere Trafik Kurallari Ögretiliyor
Pazarlar Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirligince Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile koordineli olarak Pazarlar Ilkokulu konferans salonunda ilkokul son sinif ögrencilerine uygulamali trafik konulu seminer verildi.

Seminere Konusmaci olarak Pazarlar Ilçe Emniyet Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliginde görevli Polis Memuru Mustafa Karaduman katildi.

Konuyla ilgili olarak Pazarlar Ilçe Emniyet Amirligi tarafindan yapilan açiklamada, “ Pazarlar Ilkokulu Konferans Salonunda Ilkokul son sinif ögrencilerine slayt destekli sunumlar yaptik. Slayt sunumunda; Trafik nedir? Kurallari nelerdir? Yayalar için uyarici hatirlatmalar, trafik isaretlerine uyma sirasi, trafik isaret levhalari yer isaretlemeleri kurallari, yasak, zorunluluk ve yaya hükümlülükler gibi trafik ile ilgili terimler ve açiklamalari ögrencilere anlattik. Ayrica ögrenci servislerini kullanma, servisten indikten sonra diger tasitlari görmeden yola çikmamalari, emniyet kemeri kullanimi, sürücü adaylarinda aranacak sartlar, okul geçidi görevlileri, kaldirimsiz yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme, alkol ve etkileri, trafik kazalarinda aranmasi gereken acil numaralarin neler oldugunu anlattik. Okul panolarina, trafik isaretleri ile ilgili pankartlar ve uyarici yazilarin asildigi hafta dolayisiyla, ögrencilere karsidan karsiya geçis kurallari, araçlara binerken ve inerken dikkat edilmesi gereken konular anlatildi. Ayrica ögrenciler ile yaya geçidinde polis memurlarinin kontrolünde uygulama yapildi " ifade edildi.

Pazarlar Ilkokul Müdürü Mustafa Fatih Eren, “verilen egitimler için Pazarlar Emniyet Amirligine tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA