Misafir Ögrenciler Ülkelerini Tanitti

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde okuyan Kamerun, Burkina Faso ve Senegal’den gelen ögrenciler ülkelerini ortaokul ögrencilerine tanittilar.

Misafir Ögrenciler Ülkelerini Tanitti
Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü ögrencilerinin yürüttügü Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde üç farkli ülkeden gelen ögrenciler Palandöken’de bulunan Yahya Kemal Ortaokulunda ögrencilerle bulustular. Ülkelerinin cografi konumu, iklimi, yeryüzü sekillerini, yemeklerini, halk oyunlarini tanitan misafir ögrencilere ilgi çok yüksek oldu.

Ortaokul ögrencilerinin büyük bir ilgi ile dinledikleri programda, ögrencilere farkli kültürler anlatildi. Daha önce böyle bir etkinlige katilmayan ögrencilerin meraki ve ilgisi yüzlerinden okundu. Bir ders boyunca üniversiteli abilerinden farkli kültürleri dinleyen ögrenciler dersin sonunda merak ettikleri konularda sorular sordular. Gayet güzel geçen programin sonunda sunum yapan üniversite ögrencileri ile ortaokullu ögrenciler hatira fotografi çekildiler. Sosyal Sorumluluk Projesi hakkinda bilgi veren, proje koordinatörü Azerbaycanli Ilgar Musayev, ’’Farkli bir çalisma yapmak istedik. Neler yapabiliriz diye arkadaslarimizla istisare ederken böyle bir fikir çikti. Genç arkadaslarimizla ortaokullu kardeslerimizi bir araya getirmek onlara farkli kültürleri tanitmak istedik. Çok güzel bir sunum gerçeklestirdiler. Ögrenci kardeslerimizden olumlu dönütler aldik. Bizlere rehberlik eden hocamiz Hakan Ün Bey’e ve sehrimizde okuyan misafir ögrencilere her zaman destek veren dernegimiz Erzurum Uluslararasi Ögrenci Dernegine tesekkür ederiz’’ dedi.

Kaynak: İHA