Özel Bireyler Özel Ürünler Üretiyor

Karaman’in Ermenek ilçesinde bulunan Ali Riza Aliçli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel bireyler için çesitli aktiviteler yaparak egitimler veriyor. Bakim ve rehabilitasyon merkezindeki özel bireylerin ürettigi özel ürünler de ilgi görüyor.

Özel Bireyler Özel Ürünler Üretiyor
Ilçe merkezinde bulunan ve 2005 yilinda açilan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezinde 150 özel bireye bakim ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Basta öz bakim olmak üzere, okuma, yazma, Kur’an-i Kerim, el beceri, psikomotor becerileri gibi temel egitimler veriliyor. Temel egitimlerin disinda müzik egitimi alan bireyler, mehteran grubu, semazen ekibi ve ritim grubu kurarak çesitli organizasyon ve etkinliklerde de gösteri yapiyor. Turistik ve hediyelik esya yaparak el sanatlarini gelistiren bireyler, resim, örgü, ahsap isleme, dokuma, kokulu tas figürleri ve hamak yaparak el becerilerini gelistiriyor. El sanatlari ögretmeni Dilek Yadigar, "Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan özel bireylerimiz, kurulus ana binasi ve umut evleri olmak üzere derslere katiliyor. Hem el becerileri hem sosyal gelisimleri açisindan, hem sosyallesmeleri açisindan ürünlerimizden üretiyorlar. Halk Egitim Merkezi’nden gelen ögretmenlerimiz de onlara ön ayak oluyor. Ürettikleri ürünlerin arasinda ahsap ürünler, dokumalarimiz, nikah sekeri, bebek sekeri ve hamak olmak üzere çesitlenmektedir. Ilçemizde her yil düzenlenen festivallerde yapilan ürünlere yogun bir talep oldu. Talepler dogrultusunda hamak ve diger el sanatlari ürünlerimizde satislarimiz sürdü ve halen de devam ediyor. Siparis üzerine gönderim sagliyoruz" dedi.

Rehabilitasyon Merkezinde kalan 30 yasindaki Evrim Erisoglu da kendi yazdigi ‘Engelli’ siirini okuyarak topluma "engellilere sahip çikin" mesaji verdi.
Kaynak: İHA