Kars'ta Anne Ve Kizin Ifadeleri Ortaya Çikti

Kars’in Digor ilçesi Dolayli köyünde 14 yil önce ailesi tarafindan kayip ihbari yapilan Sahmettin Baykiz’in öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan anne ve kizin ifadeleri ortaya çikti.

Cesedi evinin bahçesinde bulunan Sahmettin Baykiz’in ölümüyle ilgili olarak esi Ipek Baykiz (71) ile kizi Eda Baykiz (36) tutuklandi. Ipek Baykiz, kemikleri kizinin buldugunu belirterek kocasinin ölümüyle ilgisi olmadigini ileri sürürken, Kizi Eda Baykiz ise babasinin katillerinin bulunmasini istedi.

“2008 yilinda kayip ihbari yapilmisti”

Digor ilçesine bagli Dolayli köyünde yasayan Sahmettin Baykiz, 14 yil önce ortadan kayboldu. 2008 yilinda ailesi tarafindan kayip ihbari yapilan Baykiz, aramalara ragmen bulunamadi. 2016 yilinda Baykiz’in yasadigi evin bahçesinin duvarinda bulunan ve insana ait oldugu belirlenen kemikler Adil Tip Kurumu’na incelemeye gönderildi. Burada yapilan inceleme sonunda kemiklerin 2008 yilinda kayboldugu bildirilen Sahmettin Baykiz’a ait oldugu tespit edildi. Baykiz’in cinayete kurban gittiginin belirlenmesi üzerine olayla ilgili sorusturma baslatildi.

“Sorusturma 6 yil sürdü”

Yaklasik 6 yil süren sorusturmanin sonunda aralarinda Baykiz’in esi Ipek ile kizi Eda Baykiz’in da aralarinda bulundugu 14 kisi gözaltina alindi.

Jandarmadaki islemleri sonucu adliyeye çikarilan 14 süpheliden 12’si savcilikça serbest birakilirken Ipek Baykiz ile kizi Eda Baykiz kasten adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

“Anne ve kizin ifadeleri ortaya çikti”

Digor Adliyesi’nde tutuklanan Ipek Baykiz ve Eda Baykiz’in mahkemede verdigi ifade ortaya çikti. Ipek Baykiz, "Kizim, duvarda kemikleri buldugunu bana söyledi.

Ben de kemikleri posete koydum ve daha sonra durumu jandarmaya bildirdim. Köye gelen jandarma benden kemikleri teslim aldi. Benim kocamin ölümüyle hiç bir alakam yoktur. Kemiklerin de kime ait oldugunu bilmiyordum suçsuzum" diye kendisini savundu.

Kasten adam öldürme suçundan tutuklanan Baykiz’in kizi Eda Baykiz ise “Kemikleri, evin bahçe duvarinda ben bularak anneme söyledim. Annem de kemikleri posete koyarak jandarmaya bilgi verdi. Kriminal sonuçlar çikana kadar kemiklerin babama ait oldugunu bilmiyordum. Cinayetle benim bir alakam yoktur. Babamin katillerinin bulunmasini istiyorum. Suçsuzum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA