Üniversitede 'Büyük Selçuklu Ordusunda Sefer Esnasinda Ibadet' Konferansi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi “Büyük Selçuklu Ordusunda Sefer Esnasinda Ibadet” konferans gerçeklestirildi.

Üniversitede 'Büyük Selçuklu Ordusunda Sefer Esnasinda Ibadet' Konferansi
Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Tarih Toplulugu tarafindan Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda, Dr. Ögr. Üyesi Hasan Yenidogan’in konusmaci oldugu, “Büyük Selçuklu Ordusunda Sefer Esnasinda Ibadet“ baslikli konferans etkinligi gerçeklestirildi.

Yenidogan, ilk olarak Türk askeri teskilati ve yapisi hakkinda genel bir degerlendirmede bulunarak, Büyük Selçuklu Devleti döneminde yapilan fetih hareketleri ve bu devasa fetihlerin arka planinda yer alan askeri güç hakkinda bilgi verdi.

Yenidogan, Müslüman bir ordu için sefer sürecinin en önemli unsurlardan birinin hükümdar, yönetici ve askerlerin dini ibadetleri oldugunu vurguladi.

Ordunun manevi motivasyonunu arttirmak amaciyla sefer esnasinda pek çok din aliminin de ordu içerisinde bulunarak seferlere istirak ettiklerini belirten Yenidogan, Selçuklular için kiliç gücü ile beraber dua gücüne de zafere ulastiran yolda çok mühim rol atfedildigini ifade etti.

Yenidogan, Savas esnasinda ibadetlerin nasil yerine getirildigini tarihi kaynaklardan yola çikarak dinleyicilere aktardi.

Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Baskani Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’un Dr. Ögr. Üyesi Hasan Yenidogan’a belge takdiminin ardindan konferans sona erdi.
Kaynak: İHA